De dames van Volley Tilburg hebben belangrijke punten binnengehaald in de strijd om het kampioenschap in de eerste divisie B. Uit tegen mede-titelkandidaat Sliedrecht Sport wonnen de Tilburgers met 1-3, na setstanden van 24-26, 15-25, 18-25 en 25-18.

Aanvankelijk leek de thuisploeg beter uit de startblokken te komen. Sliedrecht nam direct de leiding, dat ook mogelijk was doordat de Tilburgers veel fouten maakten. Toen Anneloes Blaeser op 22-18 ging serveren werd de achterstand echter snel omgebogen in een 22-23 voorsprong, waarna Volley Tilburg de set naar zich toe trok.

Bevrijd van de druk liet Volley Tilburg vervolgens een hoog niveau zien. Met veel servicedruk en aanvalspower werd Sliedrecht overrompeld en set twee en drie werden dan ook ruimschoots gewonnen. Blijkbaar had deze krachtsinspanning zijn tol geëist want de laatste set ging naar de thuisploeg.

Met een voorsprong van drie punten op Sliedrecht Sport neemt Volley Tilburg het volgende week in eigen huis op tegen Ledub, de nummer vier van de ranglijst. Tegen hen heeft de Tilburgse ploeg iets goed te maken, reden voor een dampend T-Kwadraat op zaterdag 16 februari (aanvang 17.30 uur).

Bron: Volley Tilburg