Schoorl, 10 februari – Het gaat goed met de Tilburgse hardlooptoppers. Gisteren maakte Luuk Maas zijn debuut bij de senioren op het Nederlands kampioenschap 10 kilometer. Robin van Riel wint de ene na de andere cross en Julia van Velthoven is hard op weg naar het EK indoor.

Als junior werd Luuk Maas al twee keer Nederlands kampioen op de 10 kilometer. Bij zijn eerste NK-optreden als senior finishte hij gisteren als tiende Nederlander. ‘Mijn doel was om onder de 30 minuten te lopen. Halverwege kwamen we met een groepje door in 14:58 minuten, prima dus. Na een harde laatste kilometer finishte ik in 29:51. Daar ben ik erg tevreden mee.’
Over twee weken doet Luuk Maas mee aan het NK Cross in Kraggenburg.

Robin van de Riel, de junior atleet van Attila, won twee weken geleden de Abdijcross in Kerkrade en vorige week schreef hij de Mastboscross in Breda op zijn naam. Ook Julia van Velthoven excelleert dit seizoen. Na een tweede plaats bij de Warandeloop en een teamoverwinning bij het EK Cross in de Beekse Bergen, haalde ze onlangs de limiet voor de Europese kampioenschappen indoor. Of ze daadwerkelijk in Glasgow mag starten, hangt af van komend weekend. Het NK indoor in Apeldoorn is haar laatste kwalificatiemoment.

Door: Theo van Etten