TILBURG, 13 september – Tijdens een besloten bijeenkomst in café Zomerlust werden de Tilburgse kampioenen van de Tilburg Ten Miles gehuldigd. Tevens werden vier jubilarissen van de organisatie van de Stichting Tilburg Ten Miles in het zonnetje gezet. ‘Zo krijgen onze Tilburgse toppers de aandacht die ze verdienen’, aldus organisator Henk van Doremalen.

Peter Cools, Frans van Loon, Henk van Ierland en Wim Ogink zijn al meer dan vijfentwintig jaar een belangrijke waarde voor de organisatie van de Tilburg Ten Miles. De bloemen en speciale attenties waren volgens Van Doremalen dan ook meer dan terecht. Daarnaast roemde hij de ongeveer vijfhonderd vrijwilligers die zich elk jaar belangeloos inzetten om het populaire hardloopevenement mogelijk te maken.

Drie honderdste
Deelnemers die in Tilburg wonen, geboren en getogen zijn en/of lid zijn van één van de drie Tilburgse hardloopverenigingen (Tilburg Road Runners, Attila, Parcival red.) kwamen in aanmerking voor een speciale Tilburg-trofee. Voor de dameswedstrijd over tien kilometer ging die eer naar Maartje Kusters, die de afstand in 36.06 aflegde. De tweede plaats was voor Willemijn Fuite en de derde plek ging naar Sara van Grunsven.
Bij de mannen werd gekeken naar de wedstrijd over tien Engelse mijlen. Luuk Maas ging met eerste prijs aan de haal. Met een tijd van 50.53 was hij ruim sneller dan de nummers twee en drie, respectievelijk Lauran Beijens en Kas van Veen. Die laatste twee ontliepen elkaar overigens slechts drie honderdste seconde.

Omdat de wethouder sport op het allerlaatste moment moest afzeggen, reikten olympisch deelnemer Greg van Hest (tevens sponsor namens RUNSHOP Greg van Hest), voormalig toploper Wim Ogink en organisatrice Jolande Grijsbach de prijzen uit.

Door: Theo van Etten

©Foto’s Ad van Hest

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: