Talentvolle meiden op een professionele manier naar de top begeleiden. Dat is het doel van de samenwerking tussen de amateurafdeling van voetbalvereniging Willem II en de Top Girls Academie. 

Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen meiden die de top willen bereiken en meiden die het leuk vinden om te voetballen in verenigingsverband. De selectieteams O13, O15 en O17 komen uit in de TopShelf Beneliga. De overige meiden trainen bij Willem II Top Girls Academie en kunnen lid worden van de vereniging om competitie te spelen.

Organisatie
De organisatie van de Top Girls Academie bestaat uit Ali Tuharea, Ben Ranoe en Jeroen Postma. Tuharea is oud-speler van RKC Waalwijk en Bunga Melati. Als trainer was hij in dienst van Den Bosch, RKC, OJC Rosmalen en Nivo Sparta. Momenteel is hij trainer/coach bij Fortuna 54 Sittard.

Ben Ranoe is als zaakwaarnemer verbonden aan Lobazzini Sport Institute en heeft een groot netwerk in de voetbalwereld. Eerder was hij teammanager bij de jeugd van BVO Willem II.

Jeroen Postma organiseerde de talentendagen en was teammanager bij de jeugd van BVO Willem II. Naast zijn ervaring met het organiseren van (voetbal)evenementen, is hij bestuurslid van de Nederlandse Curling Bond. 

Aanmelden
Komend seizoen zal vooral in het teken staan van trainen, om de meiden klaar te stomen voor het echte werk. Op vrijdag 13 september is de kick-off met een clinic voor de O13, O15 en O17. Wil je je hiervoor aanmelden, stuur dan een e-mail naar: jeroen@willem2.net. De kosten hiervoor bedragen € 15,00.