Oisterwijk, 1 september – Al een week voor de start van Brabants Mooiste stond de mededeling ‘maximaal aantal inschrijvingen bereikt’ op de Facebookpagina te lezen. De eerste editie van ‘de mooiste wielertocht van Zuid-Nederland’ was dan ook al meteen een groot succes. Liefhebbers kunnen zich vanaf 1 januari inschrijven voor de editie 2020.

Brabants Mooiste is een bewegwijzerde wielertocht door Brabant. De route voert door dorpjes en vennen, via landgoederen en soms over een smal brugje. Onderweg is technische service en motorbegeleiding aanwezig.

Zes fietsvrienden uit Oisterwijk bedachten het concept. Met veel toertochten in de benen vonden zij het tijd om Oisterwijk op de fietskalender te zetten. Vooral de bossen en vennen, de duinen, de kastelen en kloosters en het bourgondische karakter van de omgeving, stonden op voorhand garant voor een groot spektakel. In totaal waren er zo’n vijftig vrijwilligers bij het evenement betrokken. 

Fietsclinic
Deelnemers konden kiezen voor een afstand van 70 of 110 km. Speciaal voor vrouwen waren de dames van Velocity Ladies vanuit Eindhoven naar Oisterwijk gekomen voor een Ladies Ride. Daarnaast maakten deelnemers kans op een speciale fietsclinic met de Brabantse wielrenster Puck Moonen op 8 september.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: