Willem II heeft de eerste wedstrijd tegen een topclub in Tilburg verloren. De Tilburgers waren lange tijd de iets betere ploeg, maar verloren toch door een penalty van Steven Berghuis: 0-1. Door de nederlaag is Willem II koploper af, maar vindt zich nog altijd terug op een mooie vierde plaats in de eredivisie.

Trainer Adrie Koster koos voor dezelfde elf spelers als vorige week tegen FC Emmen. De deze week aangetrokken Bart Nieuwkoop zat niet wedstrijdfit op de tribune en Elton Kabangu begon de wedstrijd vanaf de bank. Ook Feyenoord trad aan in de gebruikelijke opstelling van de laatste weken.

Weinig kansen
Het was een wedstrijd zonder veel uitgespeelde kansen. De thuisclub leek optisch de betere partij, zette goed druk, hield de linies goed bij elkaar en liet Feyenoord niet in zijn spel komen. Marios Vrousai creëerde met een schuiver van afstand de eerste kans van de wedstrijd. In de tegenstoot schoot Feyenoord middenvelder Orkun Kökcü tegen de kruising. Ook Vangelis Pavlidis kreeg volledig vrijstaand een grote kans maar schoot op doelman Kenneth Vermeer. Sebastián Holman hakte uit een corner de bal net naast het Feyenoord doel en vlak voor rust kreeg Luis Sinisterra nog een uitgelezen mogelijkheid om de gasten op voorsprong te schieten.