Willem II bekert een ronde verder. Op een herfstkoud Sportpark Nieuw Hanenburg in Den Haag behaalden de Tricolores een zakelijke overwinning op de Haantjes van Quick. Na 108 jaar werd de 8-1 nederlaag uit 1911, het vorige bekerduel tegen Quick, recht gezet met een sobere 0-4. Aan Tilburgse kant was Mike Ndayishimiye met drie treffers de gevierde man. 

Van onderschatting wilde coach Adrie Koster vooraf niets weten. Willem II trad op volle oorlogssterkte aan in nagenoeg dezelfde samenstelling als afgelopen zaterdag tegen RKC Waalwijk. Alleen Jordens Peters werd gespaard en vervangen door Victor van den Bogert en de plaats van de voor de beker geschorste Pol Llonch werd ingenomen door Jhonny Quiñonez.

Wippertje
Voor zover Quick nog bekeraspiraties had, dan werden die in tweede minuut van de wedstrijd al op een laag pitje gezet. Bij de eerste de beste aanval haalde Mats Köhlert de achterlijn en legde terug op Mike Ndayishimiye. Die schoot met een schuivertje de 0-1 binnen. Daarna hield Willem II het tempo hoog en zette het vroeg druk. Toch duurde het een aantal Tilburgse corners voordat de tweede kans zich aandiende. En ook die was raak. Na een mooie combinatie op rechts met Quiñonez was het wederom Ndayishimiye die met een wippertje over de keeper fraai afrondde: 0-2. Daar stond aan de kant van Quick niet meer tegenover dan slechts één corner. Daarna kabbelde de wedstrijd richting de rust. In de 41e minuut veerde het kleumende publiek weer eens op toen Pavlidis een voorzet van Nieuwkoop over schoot.

Bekerdebuut
Met Paul Gladon en Damil Dankerlui in de ploeg voor Vangelis Pavlidis en Driess Saddiki ging Willem II de tweede helft in. Het was vooral Quick dat aandrong voor de aansluitingstreffer. Een serie van hoge ballen voor het doel leidde tot drie opeenvolgende corners, maar echte kansen bleven uit. In de 68e minuut ging Ché Nunnely naar de kleedkamer en mocht Rick Zuijderwijk zijn bekerdebuut laten noteren. Enkele minuten na die wissel maakte Ndayishimiye zijn derde van de avond. Een inzet van Paul Gladon werd nog gekeerd door de Quick-doelman maar de afvallende bal werd in de verre hoek geschoten door de uitblinker. Na zijn valse hattrick was het slotakkoord van de avond voor Paul Gladon. Hij gaf zijn optreden glans door in de 76e minuut een verdediger uit te kappen en beheerst diagonaal zijn eerste Willem II-treffer in te schieten: 0-4. De thuisclub drong nog aan voor een eretreffer, maar dat leverde geen kansen meer op. Tevreden verlieten de Tricolores de Hofstad. Tot zaterdagavond mogen zij afwachten welk bekeravontuur hen in december te wachten staat.

Door: Roger Rossmeissl.