Tilburg Trappers heeft vrijdagavond met 6-3 gewonnen van een stug Saale Bulls Halle. De periodestanden waren 2-1, 0-0 en 4-2. De Tilburgse doelpunten werden gescoord door Mitch Bruijsten (2x), Jonne de Bonth (2x), Bartek Bison en Reno de Hondt.

De wedstrijd duurde voor Halle een periode te lang. De ‘stieren’ probeerden de Tilburgers aanvankelijk uit hun spel te halen door soms over de rand van het toelaatbare te spelen. Met enkele knokpartijtjes als resultaat, waardoor de wedstrijd rommelig werd. Trappers mag het zich aanrekenen, dat vooral in de tweede periode erg weinig werd gedaan met een herhaaldelijk numeriek overwicht.

In de derde periode sloeg Trappers alsnog toe. Halle werd in korte tijd op een ruime 5-1 achterstand gezet. Het was Jonne de Bonth die zijn team op het juiste spoor zette door een fraaie rush door de Duitse defensie te bekronen met de 3-1. Niet veel later tekende hij ook voor de gamewinnende vierde treffer van Trappers.

Kleine smet was dat de Tilburgse defensie nog twee doelpunten moest toestaan, maar uiteindelijk bleven de punten verdiend in Tilburg. Jonne de Bonth werd uitgeroepen tot man of the match.

Tilburg Trappers heeft nu alle tegenstanders in de Oberliga Nord één keer ontmoet. De Tilburgers staan voorlopig op een keurige tweede plaats, drie punten achter koploper Herner E.V. Van de elf gespeelde wedstrijden won Trappers er zeven in de reguliere tijd. Daarnaast werd drie keer in overtime gewonnen. Herner E.V. is de enige club die Trappers wist te kloppen. In Herne werd het op 11 oktober 4-3 voor de thuisclub. Op vrijdag 15 november speelt het team van de coaches Subr en Mizerek zijn volgende thuiswedstrijd (20.00 uur), uitgerekend de topper tegen Herner E.V. Een mooie gelegenheid om revanche te nemen voor de enige nederlaag tot nu toe.