Dirk Sparidans en Dennis Gelissen worden het nieuwe trainerduo voor het eerste damesteam van Volley Tilburg dat uitkomt in de Eerste Divisie. Gelissen was al assistent-trainer bij de vrouwenhoofdmacht in Tilburg. Samen met ex-international Sparidans gaan ze de rest van het seizoen voor hun rekening nemen. 

Sparidans heeft in zijn jeugdjaren gespeeld bij VC Sarto, voorloper van fusieclub Volley Tilburg en komt dus nu weer terug naar Tilburg. Na 5 trainingen te hebben gegeven heeft hij een goed beeld. “Er zit veel energie in de ploeg”, vertelt Sparidans. Hij ziet potentie in het team, zaken worden goed en snel opgepakt en hij wil dan ook samen iets neerzetten. “Plezier hebben en lekker trainen, investeren in samenwerking in het veld. Dan komt de kwaliteit vanzelf bovendrijven”, sluit Sparidans af.

Gelissen heeft na de trainerswissels in de afgelopen periode nog het volste vertrouwen in het team. “Het is een goede ploeg, met veel potentie”, stelt Gelissen. “Het is fantastisch dat Dirk aansluit, zowel voor het team als voor de staf”. 

Er is een goede klik en veel vertrouwen tussen het duo, beiden volleyballiefhebbers en leeftijdsgenoten. Ze gaan met veel vertrouwen dit avontuur samen aan met de vrouwen.  

Het begeleidingsteam bestaat verder uit William Kolen als Mental Coach en Jan Westland die rol van teammanager vervult.

Wel is het team per direct nog op zoek naar een buitenspeelster (passer-loper of diagonaal). Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met managerd1@volleytilburg.nl