Willem II en CareLyn tekenden donderdagmiddag een driejarige samenwerking om de (jeugd)spelers en stafleden van de club voortaan te beschermen tegen de gevaren van de zon. Rondom de trainingsvelden van zowel het eerste elftal als de jeugdteams komen zonnebrandcrèmedispensers te hangen. 

Willem II neemt hiermee haar verantwoordelijkheid om als eerste betaald voetbalorganisatie op deze wijze zonnebrandcrème ter beschikking te stellen aan (jeugd)spelers en trainers, om zo de kans op huidkanker te verkleinen.

Preventie van huidkanker bij kinderen
René van der Kolk, algemeen directeur van CareLyn: ‘We zijn ontzettend trots op de driejarige samenwerking met Willem II. Het aanbieden van zonnebrandcrème via dispensers is bij uitstek geschikt voor sportvelden, waar veel onverwachte zonmomenten zijn. Juist dan wil je zonnebrandcrème ter beschikking hebben. De samenwerking met Willem II past bovendien perfect bij onze filosofie dat we vooral kinderen, de jeugdspelers van Willem II, bewust willen maken van het belang van smeren en hen al op jonge leeftijd willen “leren smeren”. Zeker omdat de kinderhuid kwetsbaarder is. Zo verkleinen we de kans op huidkanker op de langere termijn.’

Past bij DNA
Algemeen directeur Martin van Geel: ‘Er komen per jaar ongeveer 70.000 huidkankerpatiënten bij. Dat is een schrikbarend hoog aantal. Als club nemen wij de verantwoordelijkheid voor een goede gezondheid van onze jeugdspelers, het eerste elftal en staf. We hebben eerder al gezonde voeding en de rookvrije vereniging omarmd. Zonbescherming zien we als logische, volgende stap hierin. De samenwerking met CareLyn past heel goed in het DNA van onze club om innovatief te zijn door als eerste betaald voetbalclub met deze unieke oplossing te gaan werken’.

Bescherming van gezondheid
Technisch directeur Joris Mathijsen: ‘Met ons eigen jeugdcomplex aan de Rueckertbaan is onlangs een wens van de club vervuld. We zijn momenteel bezig de faciliteiten voor jeugdspelers en trainers zo optimaal mogelijk te maken, zodat onze talenten zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Een goede gezondheid, en zeker de bescherming van die gezondheid, is essentieel. Onze spelers en trainers staan hoofdzakelijk op het veld, blootgesteld aan de zon. Dat zij voortaan door zonnebrandcrème uit de handige dispensers van CareLyn beschermd worden tegen UV-straling is een goede ontwikkeling.’

Gezondheidsrisico verkleinen
Eén op de zes mensen krijgt huidkanker in Nederland. Uit recent onderzoek van IKNL blijkt dat er jaarlijks zo’n 70.000 huidkankerpatiënten bij komen. Een van de hoofdoorzaken is UV-straling van de zon. Daarom is het belangrijk bewust om te gaan met de zon en je te beschermen door regelmatig te smeren met zonnebrandcrème. Door dit beschikbaar te stellen via dispensers is zonnebrandcrème juist op de onbewaakte zonmomenten altijd binnen handbereik. Op de website van CareLyn is meer informatie te vinden over het concept, dat ook aangeboden wordt op o.a. festivals/events, kinderdagverblijven, openluchtzwembaden en bouwplaatsen.

KWF en Rode Kruis
KWF Kankerbestrijding en het Rode Kruis zijn partners van CareLyn. Van elke liter die gesmeerd wordt ontvangen zij een financiële vergoeding. Zo draagt smeren bij aan onderzoek, preventie en behandeling van huidkanker.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: