Op Tweede Pinksterdag werd in Goirle al weer voor de 7e keer de Streetrace georganiseerd. Bij deze serie mountainbikewedstrijden door de dorpskern van Goirle vormen het NK voor mannen en vrouwen de hoofdnummers. Voorafgaand aan deze finales kon het publiek genieten van kidsraces, een funrace (voor iedereen die een mountainbike heeft) en een prominentenrace.

Oude tijden herleven
Met klinkende namen als Johnny Hoogerland, Bart Brentjens en Gert Jakobs aan de start leek Goirle even terug in de tijd. De organisatie had een mooi startveld weten te contracten voor de Streetrace. Want bij de ex-profs kon het publiek ook genieten van voormalige cracks als Richard Groenendaal, Gerben de Knegt en Eddy Bouwmans.

Nederlands kampioenschap
Het stratenparcours door het centrum van Goirle kende spectaculaire obstakels, zoals een houten kombocht en gestapelde houten pallets. Vooral de 12 meter lange zandbak, gevolgd door een metershoge brug vormde de scherprechter voor veel mountainbikers. Nadat in de ochtend de kidsraces en de manches voor de funrace waren verreden, werden in de middag het NK dames, de finale van de funrace en het NK heren afgewerkt. Puck Pieterse en Twan van den Brand mogen zich na vandaag Nederlands Kampioen Streetrace noemen.

Glimlach van de winnaar
Gefietst werd er op het scherpst van de snede. Ex-marathonschaatser Ruud Aerts had het zwaar gehad, getuige de snee in zijn been die hij opliep na een val. Ook de verbeten grimas op het gezicht van de latere Funracewinnaar Jeroen Nuydens verraadde zijn maximale inspanning. Volgens de commentator zagen we hier echter de ‘glimlach van de winnaar’.

Door: Theo van Etten

Foto’s van de Kidsrace kunt u HIER bekijken en eventueel bestellen.

GOIRLE - Streetrace Goirle .05-06-2017. Wielrennen, mountainbike, fietsen.