BERKEL-ENSCHOT – De Oranje-vrouwen van het Nederlands handbalteam zorgen dankzij hun wereldprestaties al een tijdje voor uitstekende promotie van de handbalsport. Handbalvereniging White Demons timmert in dat opzicht ook aardig aan de weg. In het weekend van 24 en 25 juni 2017 zorgt het megatoernooi om de Kraacht Kup er zelfs voor dat Berkel-Enschot voor even de handbalhoofdstad van Nederland genoemd kan worden!

Er wordt tijdens de strijd om de Kraacht Kup enthousiast gesport en gefeest en als het toernooi erop zit, viert White Demons opnieuw een heuglijk feit want op 26 juni gaat de schop de grond in voor de renovatie van sportpark Rauwbraken hetgeen de club nieuwe buitenvelden en beachhandbalvelden oplevert.

Sportieve vriendschap

Het handbaltoernooi om de Kraacht Kup vindt voor de twaalfde keer plaats bij handbalvereniging White Demons. Dit toernooi met deelnemers uit heel Nederland wordt georganiseerd onder het motto: ‘sportieve vriendschap’. Dit jaar zijn er opnieuw meer deelnemers dan in de vorige editie: maar liefst 128 teams schreven zich in. Dat betekent dat er ruim 1.000 handballers in actie komen.

Aan de jeugddag op zaterdag doen 65 teams mee (van de gemengde F-jeugd tot en met de B-teams bij de jongens en meiden). Aan het toernooi voor A-jeugd en senioren op zondag nemen 36 teams deel. Beide dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen omstreeks 16.00 uur. Voor het beachhandbaltoernooi, dat zaterdagmiddag om 15.00 uur begint en tot 21.30 uur doorloopt, hebben zich 27 teams ingeschreven.

Uniek toernooi

Het unieke aan het toernooi om de Kraacht Kup is de shoot-out-competitie na afloop van iedere wedstrijd. Een shoot-out is een 1 tegen 1 duel tussen veldspeler en keeper. De veldspeler loopt aan vanaf de middenlijn en schiet voordat zij/hij de vrije worp cirkel (9-meter) betreedt. Zo blijven de wedstrijden tot het laatst spannend, want de score van de shoot-out telt mee in de eindstand.

Het toernooi om de Kraacht Kup is voor iedereen een mooie gelegenheid om kennis te maken met de handbalsport en de vereniging White Demons in het bijzonder. Zowel bij de senioren als bij de jeugd is ruimte voor nieuwe leden. Kom gerust een kijkje nemen! Meer informatie over het toernooi is te vinden via www.kraachtkup.nl.