Na zes maanden vol actieve trainingen was het eindelijk zo ver. De F-jeugd van de Goirlese Handbal Vereniging speelde haar eerste wedstrijd! De wedstrijd werd gespeeld bij Taxandria in Oisterwijk. Om 9:20 uur verzamelde het team zich om naar Oisterwijk te gaan. Natuurlijk waren ze niet alleen. Naast de coaches waren namelijk ook bijna alle ouders en andere gezinsleden meegekomen. De auto’s zaten dus goed vol. De kinderen hadden de spanning thuis al gevoeld. Één van hen was ’s-ochtends zelfs al om 6:00 wakker!

Eenmaal op het veld aangekomen hadden de handballertjes nog 10 minuten de tijd om een balletje te gooien en te wennen.  Om klokslag 10:00 uur was het tijd om de tegenstander te begroeten. Dit ging Pim (met de nodige hulp) goed af. De eerste wedstrijd van de F-Jeugd was begonnen.  Vanaf het moment dat het eerste fluitsignaal klonk was het genieten. Zowel voor de kinderen als voor de coaches en de ouders aan de kant. De spelvreugde spatte er van af! Het was erg leuk om te zien hoe de spelertjes het spel vrij snel oppikten. Zelfs de kinderen die normaal gesproken de kat uit de boom kijken, bedachten snel dat ze ook mee wilden doen. Toen ze vervolgens moesten wisselen, kregen we ze bijna niet meer van het handbalveld af. Het eerste doelpunt werd gescoord door onze jongste telg Niels. Wat fantastisch dat het jongste spelende lid van de Goirlese Handbal Vereniging dit mocht doen. Bij de F-jeugd is het niet belangrijk wie er wint. De score wordt dan ook niet bijgehouden. Stiekem wisten we allemaal dat GHV meer doelpunten had gemaakt dan Taxandria. De stemming zat er dus goed in.

Helaas moesten Kevin, Bart, Isa en Romijn zich afmelden voor deze handbalwedstrijd . Hun eerste wedstrijd komt een volgende keer nog wel. Niels, Pim, Suzie, Esmee, Kamil, Simon, Guus en Jolijn; jullie mogen trots zijn op jullie prestatie in jullie allereerste handbalwedstrijd. Op 3 juni 2017 zal er, wederom in Oisterwijk, een tweede wedstrijd gespeeld worden. Om 10:00 naast Sporthal De Leye. Ben jij tussen de 6 en de 8 jaar en wil je ook een keer meetrainen? Dat Kan! We trainen op woensdagmiddag tussen 16:00 en 17:00 bij Sporthal De Wissel.