Kruikenstad, 2 maart 2019 – Het carnavalsfeest kan van start nu de traditionele Kruikenloop erop zit. Exact om 11.11 uur viel het startschot voor de 5, 10 en 15 kilometer, waarna wethouder Esmah Lahlah de prijzen uitreikte. Voor sportdirecteur Henk Aertsen (73) was deze ‘3 x 11’-editie zijn laatste kunstje.

Na de prijsuitreiking legde Aertsen het stokje neer, nadat hij 33 jaar de drijvende kracht achter de populaire Kruikenloop is geweest. Deze groeide uit tot een bekende traditie in Kruikenstad, vaak als tussenstop onderweg naar D’n Inhaol van de Stadsprins.

Wedstrijd
Het hoofdnummer, de 15 kilometer, is een onderdeel van het Global-e wegcircuit Midden-Brabant. Winnaar werd Rik Hartogs (DAK) in 47:49. Tilburger Christ Donders, vorige week nog tweede bij het nationaal kampioenschap veldlopen, won in de categorie 45+ in een tijd van 51:43.
Snelste dame was Ciska Hensen die met 58:44 alle concurrentie, ook die van de jongere leeftijdscategorieën, ver achter zich liet. Loes Verstappen, ook een 45-plusser, werd keurig tweede. Bram Maas was wederom de snelste op de 5 kilometer. (15:47).
De jeugdloop over 1.111 meter werd een prooi voor Tilburg Road Runners. Tim Meuwissen won in 3:50, gevolgd door Ryan Vos, Len Horvers en Jasper van Tilborg, allen van dezelfde vereniging.

Door: Theo van Etten

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: