Tilburg Trappers nam vrijdagavond revanche op MEC Saale Bulls Halle en kan zich gaan opmaken voor het laatste reguliere seizoenduel in de Oberliga Nord (zondag in en tegen Herne). De Tilburgers wonnen in het IJssportcentrum Stappegoor met 4-3 van de ploeg uit de grootste stad van de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt.

De waterige ogen van Halle-goalie Justin Schrörs spraken boekdelen. De jonge doelman keepte een uitstekende wedstrijd, maar moest in de slotfase buigen voor een (houdbaar) schot van Ryan Collier. ‘It’s a game of inches. We were so close but it’s a 60-minute game. It could have gone either way. Still there’s a lot of positives we can take out of this game. That’s what you need going into the postseason’, aldus Nathan Burns na afloop net buiten de Bulls-kleedkamer.

CHEMISTRY

De Canadese center uit Edmonton (Alberta) vormt samen met zijn landgenoot Tyler Mosienko en de Amerikaan Chris Francis een levensgevaarlijk trio dat menig Oberliga-defensie handen vol werk bezorgt. Beide Canadezen zijn terug te vinden in de top-10 van de overall topscorerslijst in de Oberliga Nord.

‘We’re three different players’, verklaarde Burns de chemie tussen het drietal. ‘‘Franny’ is a very smart player, has a good shot and is very, very good in passing. ‘Mosie’ works hard, he’ll win the battles nine times out of ten and is smart too. I’m a little bit of a mix of both. I have some speed and with Francis on the wing that helps. I can try to find some open ice and he makes the passes all the time. Just the way I scored the third one tonight.’

EXTRA RUST

Op voorhand werd de ontmoeting met de huidige nummer vier uit de Oberliga Nord als ‘lastig’ betiteld voor de drievoudig Oberliga kampioen. De selectie van coach Ryan Foster zette Trappers twee dagen eerder in Halle al een hak (4-2) en daarnaast waren Jonne de Bonth, Reno de Hondt en Nick de Ruijter allen onvoldoende fit om voor Tilburg aan de wedstrijd te beginnen. Bo Subr liet twee van zijn vier aanvalslijnen intact en posteerde Delaney Hessels op de plek van De Hondt naast Danny Stempher en Max Hermens. Talenten voor de toekomst Wouter Sars en Tijn Jacobs kregen ijstijd met een wisselende derde man in hun lijn.

‘In ons geval is het weekend extra rust wel een klein voordeel, denk ik’, keek Ryan Collier alvast vooruit naar de komende veertien dagen waarin Trappers enkel nog zondag tegen Herner EV in actie komt. De geboren Amsterdammer vervolgt: ‘Het geeft de geblesseerde jongens net iets meer tijd weer bij de groep aan te sluiten en zo met een volledige en gezonde selectie de play-offs in te gaan.’

Tekst gaat verder onder de foto.

EVENWICHT

De contouren van een lastige avond tekenden zich al vroeg na het eerste fluitsignaal van referee Marc André Naust af. Een discutabele too many men on the ice leidde de 0-1 van Tyler Mosienko in. ‘Wanneer Wouter (Sars) die puck aanraakt, is het honderd procent een too many men. Maar juist het feit dat hij dat niét doet, zorgde voor onbegrip aan onze kant’, lichtte Collier de frustratie bij hem en zijn ploeggenoten toe.

Trappers ontworstelde zich stukje bij beetje aan de agressieve forecheck van de gasten en vocht zich terug in de wedstrijd. 26 tellen voor de eerste dweil kreeg de equipe van coach Bo Subr loon naar werken. Na een gewonnen face-off kreeg Halle het bevroren rubber niet uit het eigen verdedigingsvak. Brock Montgomery veranderde het schot vanaf de blauwe lijn van Jordy Verkiel van richting en de tweestrijd was weer in evenwicht (1-1).

TIME-OUT

Een toevalstreffer en drie schoten op het aluminium kenmerkten het middenstuk. Via Maximilian Schaludek kwamen de gasten andermaal op voorsprong. Vanuit het niets sloeg de forward de puck achter de verbouwereerde Ian Meierdres. Trappers schakelde een tandje bij en was via Max Hermens (lat), Danny Stempher (paal) en Mitch Bruijten (ook paal) dichtbij de gelijkmaker.

Met zijn vierentwintigste doelpunt van het seizoen vergrootte Nathan Burns bij het begin van de derde periode de zorgen van de thuisclub. Een tweede nederlaag in drie dagen tegen Halle dreigde. Coach Bo Subr nam een time-out en vrijwel direct sorteerde dit effect. Jordy van Oorschot behield het overzicht en bediende Nardo Nagtzaam op maat. Onder de vanghand van Schrörs sloeg de puck tegen de netten (2-3).

HOUDBAAR SCHOT

Meer en meer werden de gasten achteruit gedrukt. De pijp was leeg en met enige regelmaat was er sprake van een Tilburgse omsingeling. Het wachten was op de Anschlusstreffer. Met hulp van Nathan Burns kwam deze er ook. ‘That goal I really want back. I saw the guy backdoor. I knew the pass was coming. I tried to poke it into the corner but instead it went in’, haalde de Canadees het doelpunt nog eens terug in zijn herinnering.

Tien tellen later ging het van kwaad naar erger voor de manschappen van coach Ryan Foster. Vanaf de top van de face-off cirkel verraste Ryan Collier Bulls-sluitpost Justin Schrörs met een houdbaar schot en stelde zo alsnog de zege voor Trappers veilig. ‘Met een dergelijke overwinning laten we zien dat we een championship caliber team hebben’, luidde de slotconclusie van de maker van de winnende treffer.

Bron: Tilburg Trappers