Wielertoerclub de Hellen uit Goirle heeft het winterseizoen goed afgesloten door een rit op de mountainbikes in extreme kou.

Nog eenmaal reden ze met een deel van de leden de felbegeerde route van de succesvolle veldtoertocht van 14 januari jl.
Gelukkig was er ook ditmaal een mooie pauzeplaats ingepland.
Een bezoek aan het nieuwe Rings Toer Café stond op het programma.
Daar stonden de medewerkers van Rings hen op te wachten met een lekkere bak koffie inclusief een flink stuk appeltaart met slagroom.
Het Rings Toer Café is een gezellig plek waar fietsers elkaar ontmoeten en wielerverhalen automatisch het gesprek worden door de sfeer die de ruimte ademt.
Aan de zwarte ronde wand vind je grote foto’s van wielerhelden van nu en het verleden; Peter Sagan, Hennie Kuiper en Eddy Merckx, maar ook renners als Gerben de Knegt en Boy van Poppel welke jaren lang door Rings ondersteund werden op weg naar hun profcarriere. Aan de wand boven elke foto hangen ook nog leuke onderdelen en shirts die behoren bij de wielerheld op de foto.
Het meubilair is zorgvuldig uitgekozen omdat dit niet alleen heel veel warmte en gezelligheid uitstraalt, maar is ook nog eens onderhoudsvrij en dus ook geschikt voor bijvoorbeeld mountainbikers die net uit de bossen komen met hun licht besmeurde fietskleding.
De grote bank zorgt samen met de houten tafels het middelpunt en mag gezien worden als de nieuwe stamplek voor fietsers.
Nog een leuk detail is dat de koffie in het Toer Café altijd gratis is en Rings beschikt over een overdekte, bewaakte fietsenstalling zodat je met een gerust hart wat langer kunt blijven genieten in de heerlijke wielerambiance.

GOIRLE - Rings, wielertoerclub De Hellen, Toer cafe24-02-2018.