GOIRLE – Nadat Ireen Wüst afgelopen maandag al was gehuldigd in het Olympisch Stadion in Amsterdam werd ze vandaag (4 maart red.) opnieuw gehuldigd in haar geboorteplaats Goirle. Tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongchang, Zuid-Korea, won Wüst een gouden plak en tweemaal een zilveren medaille. 

Door op de Olympische Winterspelen de 1500 meter te winnen kwam haar palmares tot vier gouden medailles in vier Spelen. Hierdoor mag de 31-jarige Wüst zich tot de beste Nederlandse Olympiër aller tijden noemen.

Eigen standbeeld

Tijdens de huldiging op het Oranjeplein in haar geboorteplaats Goirle maakte burgemeester Van Stapperhoef bekend dat ze vanwege haar prestaties een eigen standbeeld krijgt. “Wij zijn als Goirle zijnde apetrots op Ireen. Daarom hebben wij besloten om ergens in Goirle van jou een standbeeld te plaatsen.” Waar het standbeeld precies zal komen, wordt in overleg met Wüst gemaakt.

Na de twee huldigingen deze week moet Wüst volgende week alweer aan de bak. Dan staat namelijk het WK in Amsterdam op het programma. “Deze week was erg zwaar. Ik ben teruggekomen uit Pyeongchang met een dikke jetlag. Maar deze twee huldigingen geven mij zoveel energie, dat ik weer op springen sta om het WK te schaatsen”.

Door: Niels Verzijlberg | @NVerzijlberg

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken.