Moergestel – De 10 kilometer wegwedstrijd was het hoofdnummer tijdens de Rico Salvettiloop in Moergestel. Deze afstand telt namelijk mee voor het regelmatigheidscriterium van de AtletiekUnie Regio 13.

Opvallend was dat zowel bij de mannen als vrouwen de race gewonnen werd door atleten van buiten Midden-Brabant. Bij de mannen was Huub Maas uit Etten-Leur ondanks zijn 47 lentes superieur en declasseerde zijn jongere tegenstanders. Zijn leeftijdsgenoten Christ Donders en Corne van Oirschot moesten genoegen nemen met respectievelijk een tweede en derde plaats in hun M45 categorie.

Bij de dames werd de Belgische atlete Ellen van Cantfort winnares in 38 minuten en 59 seconden. Ciska Hensen was de meest succesvolste deelnemer binnen het 013-circuit. De atlete van DAK kwam weliswaar tien seconden tekort om als eerste dame over de eindstreep te komen, maar werd wel eerste in haar leeftijdscategorie V35.

AttilaRun
Komend weekend wordt in Tilburg de derde wedstrijd van het circuit gehouden. Tijdens de AttilaRun is de 10 kilometer onderdeel van het criterium. Daarnaast is er ook veel aandacht voor de 20 en 30 kilometer; vooral langeafstandlopers maken gebruik van een van deze afstanden als voorbereiding op een voorjaarsmarathon.

GOIRLE - Huldiging Ireen Wüst, Oranjeplein 04-03-2018.

GOIRLE - Huldiging Ireen Wüst, Oranjeplein 04-03-2018.