ALPHEN (NB) – Op het circuit van Motorcross Club Alphen vond gisteren (18 februari red.) de eerste wedstrijd van 2018 plaats. De wedstrijd was tevens de start van de 2de editie van de Midden Brabant Cup, die door de motorcrossverenigingen MCCA en MCC Biest-Houtakker wordt georganiseerd.

Vorig seizoen werd de Midden Brabant Cup voor het eerst georganiseerd door de twee verenigingen uit Noord-Brabant. Na een succesvol eerste seizoen zetten de motorcrossverenigingen de Midden Brabant Cup dit jaar voort. Iedereen met een KNMV-licentie kan aan dit kampioenschap meedoen. In zes verschillende klassen zullen de deelnemers over vier wedstrijden voor de felbegeerde titel strijden.

Clubkampioenschappen
Voor leden van de organisatoren tellen deze wedstrijden ook mee voor de clubkampioenschappen. Bij MCCA gaat het clubkampioenschap in totaal om zeven wedstrijden, waarvan vier wedstrijden worden gereden tijdens de Midden Brabant Cup.

1ste wedstrijd
Aan de eerste wedstrijd van het kampioenschap deden zo’n 110 deelnemers mee. Voor MCCA eindigde Jan Bekkers in de klasse MX Open op de 1e plaats. Ook Scott Smulders wist de eerste wedstrijd op zijn naam te schrijven in de klasse 85cc.

De volgende wedstrijden om de Midden Brabant Cup staan gepland op de volgende data:

  • 6 mei op het circuit van MCC Biest-Houtakker
  • 10 juni op het circuit van MCC Biest-Houtakker
  • 30 september op het circuit van MCCA

Door: Niels Verzijlberg | @NVerzijlberg

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;