Turning Point organiseert kampioenschappen Turnen Heren

Komende zondag 4 februari zullen in de Haspel in Goirle ruim 200 turners hun eerste officiële wedstrijd van het seizoen turnen.  Van de jongste categorie tot de senioren, allen zullen zij proberen op het erepodium te komen, maar daarnaast is het vooral ook een goede voorbereiding op het nationale wedstrijdseizoen.

Voor het tweede jaar organiseert de Tilburgse Gymnastiek- en Turnvereniging Turning Point het regiokampioenschap Turnen Heren in Goirle. De vereniging organiseert regelmatig turnwedstrijden, maar meestal in T Kwadraat in Tilburg. Natuurlijk zullen er ook turners van het wedstrijdteam van Turning Point deelnemen aan de wedstrijd. Samen met deze turners en een grote groep vrijwilligers heeft de vereniging hard gewerkt om deze wedstrijd mogelijk te maken. De gemeente Tilburg stelde de turntoestellen voor de wedstrijd beschikbaar.

De turners van de 23 deelnemende verenigingen komen uit  Noord-Brabant, Zeeland en Limburg.  In 19 verschillende categorieën uit de hoogste nationale divisies, strijden zij om de medailles. Daarnaast is het een mooie opstap naar de nationale wedstrijden die in maart zullen beginnen. Voor enkele categorieën is dit zelfs de eerste kwalificatiewedstrijd voor het NK.

Door het grote aantal deelnemers wordt er de hele dag in 2 banen geturnd. Er is dus genoeg te zien. Om 8.30 uur beginnen de eerste turners en rond 18.45 uur zal wedstrijd 3 afgelopen zijn. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om naar dit turntalent te komen kijken . Misschien zit de toekomstige Epke Zonderland er  wel tussen…….