Willem II is er niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen Emmen in winst om te zetten. Ondanks dat het een halfuur met een man meer op het veld stond, bleef het steken op 1-1. Michael de Leeuw opende na vijf minuten de score voor de thuisclub. Mike Trésor maakte nog binnen het kwartier gelijk.

De niet wedstrijdfitte Jordens Peters ontbrak op het wedstrijdformulier in Emmen. Jop van der Avert nam de plek van de captain in op het veld. De aanvoerdersband ging om de arm voor Sebastian Holmén. Ook de overige Willem II’ers stonden eerder deze week tegen Rangers FC aan aftrap.

Scherp aan de start
Willem II startte scherp aan de wedstrijd. Het leverde een amusant eerste kwartier op. De Tricolores waren al binnen een minuut dichtbij de openingstreffer toen Ché Nunnely rakelings naast schoot. Die snelle treffer kwam er wel, maar dan voor de thuisploeg. Een pass van Sergio Pena bereikte Marko Kolar. Diens schot werd door Miquel Nelom geblokt waarna de bal voor de voeten van Michael de Leeuw belandde die vrij eenvoudig raak kon schieten: 1-0.

In balans
Willem II trok de stand snel gelijk. Na een fraaie pass van Görkem Saglam mocht Vangelis Pavlidis recht op keeper Dennis Telgenkamp af.  De Griek behield het overzicht en speelde de mee opgekomen Mike Trésor aan die vakkundig afrondde: 1-1.
In het vervolg van de eerste helft die minder opwindend was dan het eerste kwartier hielden beide ploegen elkaar in balans met kansen over en weer. Marko Kolar lobte de bal over Robbin Ruiter maar zag de bal via de paal terug het veld in stuiten. Een vlammend schot van Görkem Saglam zeilde net over Emmen-doel. Willem II kreeg nog wel een tegenvaller te verwerken omdat het Nunnely geblesseerd naar de kant moest halen. John Yeboah verving hem.

10 tegen 11
Net als in de eerste helft, gebeurde er ook in het eerste kwartier van de tweede helft van alles. Emmen claimde al snel een strafschop, maar kreeg die niet omdat er buitenspel was geconstateerd. Willem II was kansrijk toen het in een 4 tegen 1 situatie het Emmen-doel opzocht. Het had de pech dat Glenn Bijl met de hand de bal van de voet van Vangelis Pavlidis tikte. Het leverde Bijl, na bestudering van de beelden, een rode kaart op en Willem II slechts een vrije trap.Met een man meer leverde het direct twee grote kansen op, maar zowel Mike Trésor als Görkem Saglam slaagde er niet Willem II op voorsprong te zetten.

Op zoek naar treffer
In het restant van de wedstrijd was Willem II logischerwijs de bovenliggende partij en ging het op jacht naar de winst. Invaller Mats Köhlert was daar nog het dichtst bij toen hij een voorzet van Driess Saddiki direct op zijn pantoffel nam maar de bal via de lat over zag gaan. De Tricolores hadden weliswaar veel balbezit en zochten volop de aanval, maar grote kansen leverde dat niet op waardoor het uiteindelijk genoegen moest nemen met slechts één schamel punt.