Willem II heeft op bezoek in Venlo tegen VVV een nederlaag geleden. Net als vorige week tegen FC Groningen verloor Willem II de wedstrijd met 2-1. De Tricolores kregen daarmee ook dit keer te weinig. Op basis van het vertoonde spel zou een punt meer dan verdiend zijn geweest en met wat meer geluk had een vijfde achtereenvolgende zege op vreemde bodem tot de mogelijkheden behoord.

Omdat Adrie Koster niet over de geblesseerde Fernando Lewis kon beschikken, nam Damil Dankerlui plaats in de verdediging. Aras Özbiliz verscheen daardoor op de rechtsbuitenpositie aan de aftrap. Het minimale verschil van één punt op de ranglijst tussen beide ploegen bij aanvang van de wedstrijd, bleek ook in de eerste helft. De ploegen ontliepen elkaar weinig.

Thuisploeg meest gelukkig
Daniel Crowley stuitte na een goede pass van Alexander Isak op keeper Lars Unnerstall en aan de andere kant was Peniel Mlapa gevaarlijk uit een vlijmscherpe counter. Dat waren de grootste wapenfeiten in de eerste helft, die gaandeweg meer en meer werd gedomineerd door de bezoekers. Vlak voor rust kreeg Willem II toch een tegentreffer te verwerken. Peter van Ooijen mocht vanaf de linkerkant voorzetten en lepelde de bal over keeper Timon Wellenreuther waardoor het voor Mlapa een koud kunstje was de thuisploeg op voorsprong te koppen: 1-0.

2000ste
De intenties van Willem II werden na de rust al meteen duidelijk. De mannen van Adrie Koster stonden al een minuut op het veld toen de Venlonaren pas de trappen van stadion De Koel afdaalden. Ook de 6-2 cornerverhouding in Tilburgs voordeel, toonde aan dat Willem II op jacht ging naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Vangelis Pavlidis, in het veld gekomen voor Özbiliz werd in het strafschopgebied gevloerd, waarna Daniel Crowley de strafschop benutte: 1-1. De Engelsman tekende daarmee voor de 2000ste treffer van de Tricolores in de Eredivisie.

Willem II ruikt kans
De gelijkmaker was meer dan verdiend en Willem II rook dat er meer inzat. Marios Vrousai was dichtbij succes maar schoot na een lange rush naast het Limburgse doel en een subtiel hakballetje van Pavlidis ging maar net naast. De Tricolores dwongen de thuisploeg terug op eigen helft en terwijl een Tilburgse treffer in de lucht hing, viel het doelpunt aan de andere kant. Mlapa passeerde Wellenreuther voor de tweede keer van de avond en bepaalde daarmee de eindstand op 2-1.

Volgende stap
Koster kon na afloop van de wedstrijd kort zijn: ‘Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel en de ploeg die het meest gelukkig was in de afronding heeft gewonnen. In een competitie waarbij zoveel clubs elkaar weinig ontlopen, zijn dit soort wedstrijden cruciaal. We voetbalden vanavond bij vlagen beter dan onze tegenstander, maar beloonden onszelf niet. Die stap zullen we moeten zetten om hogerop te komen.’