In het Koning Willem II stadion heeft Willem II vanmiddag met 2-0 PEC Zwolle verslagen. De 12.950 aanwezige supporters zagen Damil Dankerlui de score in de eerste helft openbreken. Na rust bepaalde Alexander Isak de eindstand op 2-0.

Adrie Koster verkeerde voorafgaande aan het thuisduel in een luxe positie. Zijn volledige selectie was, op Freek Heerkens na, fit. Anderzijds dwong hem dat ook tot het maken van keuzes. Achterin viel de keuze op Thomas Meißner als vervanger voor Heerkens en op het middenveld keerde Renato Tapia terug, waardoor Vurnon Anita met een plaats op de reservebank genoegen moest nemen. Aan de zogenaamde ‘VIP-voorhoede’ werd niets gewijzigd.

Weinig kansen
In de eerste helft hadden de Tricolores een optisch veldoverwicht en het meeste balbezit. Uitgespeelde kansen leverde het echter nauwelijks op. Isak zorgde na ruim een kwartier voor het eerste grote gevaar. Zijn schot stuitte op het lichaam van keeper Mickey van der Hart. Uit de corner die volgde, moest Van der Hart weer kordaat optreden door de kopbal van Isak op de lijn te keren. Ook een vrije trap van Marios Vrousai, laag over de grond, werd door Van der Hart gestopt.

Gouden invalbeurt
Kort daarna viel Vrousai met een blessure uit en kwam Dankerlui voor hem in het veld. Met succes, want niet lang na zijn invalbeurt schoot hij Willem II naar een 1-0 voorsprong. Met een fraaie bal op Isak stond Daniel Crowley aan de basis van deze treffer. Isak zette de bal voor en Dankerlui schoof hem in het doel. In de extra speeltijd van de eerste helft kopte Vangelis Pavlidis uit een corner over. Daarmee zijn alle wapenfeiten uit de eerste helft verteld.

Nieuw record
Ook in de tweede helft regende het geen kansen en leek het duel bij tijd en wijlen op een tactisch schaakspel. Lennart Thy dwong Timon Wellenreuther kort na rust tot zijn eerste redding van de wedstrijd. Met een bekeken schuiver in de verre hoek, probeerde hij het tevergeefs. Met een goede onderschepping van Dankerlui stond hij aan de basis van de tweede treffer. Nu waren de rollen omgekeerd, Dankerlui gaf de assist en Isak scoorde. Met een breedtepass op Isak schoof deze de bal met een diagonale schuiver achter Van der Hart en bracht de score op 2-0. De spits breekt daarmee opnieuw een record. Hij is de eerste buitenlandse speler in de Eredivisie die minstens 12 keer scoort in zijn eerste 12 duels.

Penalty gemist
In de extra speeltijd had hij het nog mooier kunnen maken. Fernando Lewis werd in het zestienmetergebied door Van der Hart onderuit gehaald. Penalty, zo oordeelde scheidsrechter Rob Dieperink resoluut. Isak nam plaats achter de bal, maar Van der Hart keerde zijn schot. Het was de eerste penalty die op de Nederlandse velden door Isak werd gemist. Daardoor werd de eindstand op 2-0 bepaald en komen de play-offs voor Europees voetbal weer een stapje dichterbij.