Nu het einde van het succesvolle seizoen van het eerste damesteam van Volley Tilburg nadert, blikken we samen met de jongste speelster en eigen kweek, Paula Schellekens, terug op het begin van haar carriere.

Na als jong meisje een rondgang gemaakt te hebben langs de judomat en het zwembad koos ze op haar zesde definitief voor CMV volleybal bij destijds nog Sarto. Omdat volleybal technisch gezien best een moeilijke sport is, is voor de jonge jeugd het zogenaamde Cool Moves Volley (CMV) ontwikkeld. Dit is een makkelijke manier om het volleybal stapsgewijs onder de knie te krijgen.

Zo heeft Paula door twee keer per week fanatiek te trainen zich het spelletje eigen gemaakt. Tijdens de wedstrijden was ze erg gemotiveerd: ‘Samen voor de winst gaan is het mooiste.’ Op haar veertiende,  kort na de fusie tussen Sarto en Triade, maakte ze haar entree in het 3e Divisie team van Volley Tilburg. Ondertussen trainde ze al mee met het eerste damesteam want ‘Je moet ook zelf het initiatief nemen om beter te worden.’

Optimist
Zo was haar weekschema al snel vier keer in de week trainen, op zaterdag haar eigen wedstrijd en op zondag met meisjes-A open clubkampioenschappen en voor de beker. En is zo’n hoge intensiteit altijd zonder blessures gebleven? ‘Nee, op mijn vijftiende heb ik mijn enkelband afgescheurd door in een halve finale op een wieltje van de scheidsrechtersstoel te gaan staan… Maar ik ben van nature een optimist en heb veel geduld dus ik was weer snel op de been.’

In het seizoen 2018/2019 maakte ze haar debuut in het eerste damesteam als passer-loper. ‘Ik werk hard met zoveel mogelijk plezier. De sfeer onderling is heel erg goed. Mijn grootste droom is met dit team voor mijn club zo hoog mogelijk te eindigen en daar wil ik veel voor doen. Want ook nu nog vind ik samen voor de winst gaan het allermooist.’

Door Mariëtte van der Meijden