Tegen hekkensluiter Compaen uit Oostzaan deden de heren van Volley Tilburg afgelopen zaterdag wat ze moesten doen: winnen. Na een stroeve start konden de Tilburgers – achteraf gezien nog vrij gemakkelijk – een 1-3 overwinning bijschrijven (25-27, 25-19, 25-23 en 25-10). Hierdoor stijgt de ploeg van de voorlaatste naar de 8e plaats.

Vooral Gijs Moonen excelleerde in deze wedstrijd. Verder stonden Niki Samardzic, Martijn van Eerd, Tim Swaan, David Azantinlow, Frank Compagne en Roland Lucassen in de basis.

In de eerste set hadden de Tilburgers vooral moeite met de diepe floatservice van Compaen. Na een spannende eindfase werd de set uiteindelijk een prooi voor de mannen uit Oostzaan. In de tweede set waren het vooral de aanvallen van Gijs Moonen en het goede serveerwerk van Martijn van Eerd, die de basis legden voor de overwinning in de set.

De derde set ging voortvarend van start maar Compaen kwam langszij. Coach Guillermo Boogers van Volley Tilburg gebruikte een time-out om zijn spelers de juiste richting te wijzen en dit bleek te werken: de set werd gewonnen. Hierna leek Compaen geknakt en werd de vierde set door de Tilburgers met grote cijfers binnengehaald.

Volgende week moet Volley Tilburg écht aan de bak, als het op bezoek gaat bij koploper Sliedrecht.

Door: Theo van Etten (bron: Leon de Leijer / Volley Tilburg)