Op zondag 16 juni staat de Besterd opnieuw in het teken van sport. Naast de derde editie van de Ronde van de Besterd wordt voor de tweede maal in successie het hardloopevenement Besterdmijl gehouden. De combinatie van hardlopen en wielrennen is hard op weg een vast onderdeel van de sportkalender te worden.

De Besterdmijl gaat om 9.50 uur van start met een speciale PAPArun, een loop over 400 meter voor vaders met kinderen tot 7 jaar. Dit ter gelegenheid van Vaderdag. Om 10.00 uur klinkt het startschot voor de 1, 2, 3 en 5 mijl.
Vanaf 11.30 starten de wielrenners met een wedstrijd voor heren 50+ en dames en om 13.00 uur worden de heren 50- weggeschoten. Om 14.30 is het tijd voor de dikkebandenrace voor kinderen van 3 tot 6 jaar, gevolgd door de leeftijdscategorie 7 tot 12 jaar. Om 15.30 wordt het festijn afgesloten met de spectaculaire retrokoers.

De Ronde van de Besterd is een samenwerkingsverband van Ondernemersvereniging Den Besterd en de Brabantse Wieler Federatie. Voor meer informatie ga je naar: www.korvel-besterd.nl.

Besterdmijl
De Besterdmijl is een initiatief van Runshop Greg van Hest. De wedstrijden over 1, 2, 3 en 5 mijl gaan over ronden van 1600 meter met start en finish op het Besterdplein. De Paparun start op de kruising Molenstraat-Besterdring-Veldhovenring en finisht ook op het Besterdplein, dat die dag volledig is ingericht voor iedereen die er een sportieve en gezellige Vaderdag van wil maken. 

Wil je meedoen aan de Besterdmijl, schrijf je dan in bij RUNSHOP Greg van Hest aan het Wilhelminapark 43 in Tilburg. Hier krijg je ook je startnummer mee. De kosten zijn € 3,00 voor de Paparun (twee startnummers), € 3,00 voor de wedstrijd van één, twee of drie mijl en € 5,00 voor de wedstrijd over vijf mijl. Bij de wedstrijd over vijf mijl zijn ereprijzen beschikbaar voor de eerste drie dames en heren.