TILBURG – Afgelopen weekend vond op het terrein van Amarant het driedaagse G-Sportweekend plaats. Verdeeld over de drie dagen werden er acht verschillende sportevents georganiseerd. Medeorganisator Francois van Hoof kijkt met een goed gevoel terug op het event. „Het was in alle opzichten een prettige editie.”

Aan het G-Sportweekend deden meer dan 1.000 deelnemers mee, die zowel uit Nederland als België kwamen. Het grootste event was het voetbaltoernooi, maar daarnaast stonden ook darten, paardrijden, zwemmen, atletiek, wandelen, hardlopen en korfbal op het programma. Om al deze sporten in goede banen te leiden waren er rond de 250 vrijwilligers aanwezig. „Mede door deze vrijwilligers en onze 82 partners hebben we er samen voor gezorgd dat alles op rolletjes liep. Het is mooi om te zien dat sommige vrijwilligers al vijftien jaar aan dit event zijn verbonden”, aldus Van Hoof.

Ondanks de goede voorbereiding was het nog even spannend of het evenement op zaterdag door zouden gaan. De weersvoorspellingen gaven verschillende rukwinden aan, waardoor al enkele marktkramen waren omgevallen. „Om 7.30 uur besloten we om het event toch door te laten gaan. Achteraf blijkt dat we de juiste keuze hebben gemaakt en dat levert een extra goed gevoel op. Helaas hadden enkele deelnemers vanwege het weer zichzelf al afgemeld.”

Als we Van Hoof vragen naar een moment van dit evenement dat hem is bijgebleven vertelt hij een mooie anekdote. „Door wat afmeldingen deed op het laatste moment een team van Gudok O15 mee. Een speler van dat team kwam op het einde van de dag naar mij toe en gaf aan dat ze uiteindelijk laatste waren geworden, maar hij voelde dat ze hadden gewonnen. Uiteindelijk doe ik het daarvoor.”

Door: Niels Verzijlberg / @NVerzijlberg