TILBURG – Op tweede pinksterdag stond de atletiekbaan van AV Attila uit Tilburg bomvol met atleten die zich hadden ingeschreven voor de negende editie van de IFF T-Meeting. Eén van de ruim 450 deelnemers was Hanna van Baast. Zij wilde zich kwalificeren voor het NK. 

Het jaarlijks terugkerend evenement bestaat voornamelijk uit sprint- en springonderdelen. Doordat deze wedstrijd een N-status heeft trekt het elk jaar (in)nationale toppers naar Tilburg. De 15-jarige Hanna van Baast is tweedejaars C-Junior en traint bij de organiserende vereniging, AV Attila. Van oorsprong is ze meerkampster, maar ze wil graag deelnemen aan het ASICS NK Atletiek Junioren 2019 op het onderdeel 100 horden (76cm) Junioren B. Dit NK vindt plaats op 28, 29 en 30 juni 2019 te Alphen aan den Rijn.

In haar leeftijdscategorie (C-Junior red.) vindt het onderdeel horden plaats op de 80 meter. Om aan dit NK mee te kunnen doen, moest Hanna een tijd hebben op de 100 meter. Ze had een paar weken geleden al een tijd gezet op dit onderdeel, maar deze werd niet erkend vanwege te veel rugwind. De T-Meeting moest dus voor een geldige tijd zorgen. En dat lukte. Met 14.97 seconden is Hanna tevreden. „De wedstrijd ging prima en met deze tijd ziet het ernaar uit dat ik gekwalificeerd ben voor het NK. Het wordt mijn eerste NK en ik ben benieuwd hoe ver ik ben ten opzichte van de andere atleten.”

Door: Niels Verzijlberg /@NVerzijlberg