Op vrijdagavond 11 oktober organiseren de Kruikeduikers een open uur. Vanaf 20.00 uur ben je welkom om zelf een proefduik te maken in Zwembad Reeshof. Heb je altijd al willen leren duiken, dan is dit je kans.

Je leert enkele gebaren en basistechnieken, waarna je begint met snorkelen. Tenslotte zwem je onder begeleiding van een duikinstructeur een rondje met perslucht door het zwembad. Een onderwaterfotograaf maakt zelfs een foto van je. De enige voorwaarde om hieraan meer te doen is dat je moet kunnen zwemmen. Als je zelf een snorkelset hebt, mag je die meebrengen. Na afloop kan je in de bar gezellig je ervaringen delen en wie weet is de duiksport wel iets voor jou. Aanmelden voor dit open uur kan via: info@kruikeduikers.nl.

Andere wereld
Volgens duikinstructeur Wouter Klaassen is duiken een fantastische sport: ‘Onder water ben je even helemaal afgezonderd van alles wat daarboven gebeurt. Ook maak je kennis met een wereld waar maar weinig mensen komen. Je ziet zeepaardjes, schildpadden en soms ook haaien.’

Duiktrips
Duikvereniging de ‘Kruikeduikers’ is een actieve club met zo’n 80 leden. In één seizoen kan je je brevet behaald hebben en mag je duiken tot een diepte van twintig meter. Jaarlijks organsieren de leden duiktrips naar bijvoorbeeld Egypte en/of Spanje. Iedereen met een brevet kan daaraan meedoen. De gevorderden gaan wrakduiken in Kroatië. Ook organiseert de vereniging een Nieuwjaarsduik, een Pinksterkamp voor alle leden met hun gezin, mosselavonden, et cetera.

Kijk voor meer info op: www.kruikeduikers.nl.

Tekst: Theo van Etten / Foto: Kruikeduikers