Het IJssportcentrum Tilburg heeft voorafgaand aan het nieuwe seizoen een nieuwe boarding gekregen. Bovendien zijn ook aan de lange zijden van de ijsvloer netten boven de boarding aangebracht. Beide ingrepen hebben geleid tot behoorlijk wat opmerkingen en klachten onder de Tilburgse ijshockeyfans over verminderd zicht.
Donderdagavond hebben verhuurder gemeente Tilburg en huurder Tilburg Trappers informatie verstrekt over maatregelen om de supporters zoveel mogelijk tegemoet te komen.
Teamleider exploitatie en beheer Pieter Bax van Sportbedrijf Tilburg wist te melden dat de nieuwe boarding mede is aangebracht om te voldoen aan de nieuwe internationale richtlijnen, waarbij het gelaagd glas is vervangen door kunststof. Uitgangspunt is het creëren van een optimale veiligheid voor alle bezoekers. Dat blijkt in Tilburg wel te leiden tot verminderd zicht vanaf de tribunes. Daarom wordt de nieuwe boarding op korte termijn aangepast. Het is in eerste instantie de bedoeling
om de nu flexibele boarding strak te zetten. Verder worden de hinderlijke ‘dakjes’boven de spelersbanken en de officialbench verwijderd. De spelersbanken worden afgeschermd door de netten en de dakjes zullen hier volgens algemeen directeur Gerard Arink van Tilburg Trappers al verwijderd zijn voor aanvang van de wedstrijd van Trappers tegen Black Dragons Erfurt op vrijdagavond. Voor het dakje boven de official bank wordt nog gezocht naar een oplossing, maar volgens Arink is dit zeker weg vóór de thuiswedstrijd van Tilburg Trappers op zondagmiddag 13 oktober. Mogelijk wordt hier als alternatief een horizontaal net aangebracht om de officials te beschermen.
Schadeclaims
Ook de netten aan de lange zijden van de ijsvloer zijn sommige fans een doorn in het oog. Deze netten hoeven niet verplicht te worden opgehangen, maar de club heeft toch een verzoek ingediend bij de gemeente Tilburg om deze aan te brengen. Afgelopen seizoen zijn enkele bezoekers gewond geraakt door over de boarding vliegende pucks. Tilburg Trappers kiest voor meer veiligheid en wil schadeclaims van eventuele slachtoffers vermijden. Volgens Gerard Arink kunnen zulke schadeclaims zelfs van invloed zijn op de continuïteit van Tilburg Trappers. Daarom zijn juristen op dit moment bezig om te onderzoeken hoe het zit met de aansprakelijkheid. De situatie is eenvoudig. Als de club aansprakelijk kan worden gesteld voorverwondingen door pucks op de tribunes dan blijven de netten hangen. Zo niet, dan zullen ze worden verwijderd.
Als de genoemde aanpassingen aan de boarding zijn gerealiseerd wil de clubleiding inventariseren in hoeverre ze supporters, die nog steeds worden geconfronteerd met verminderd zicht op de ijsvloer, tegemoet kan komen.