Tilburg, 20 juli – Met hardlopen heeft het niet zo veel van doen, de nadruk ligt dan ook vooral op de gezelligheid’. En dat is volop aanwezig bij de kermisrun. Vandaag vond de tweede editie plaats van deze funrun dwars over en door de Tilburgse kermis.

Het is een gekrakeel van jewelste bij de start in Poppodium 013, waar de kleur rose de boventoon voert. De start vindt letterlijk vanaf het podium plaats en even later gaat de eerste ‘wave’ lopers op weg naar de verschillende attracties, waarvan er vandaag een aantal vroeg open is. De meeste lopers nemen alle tijd om het kermisterrein goed in zich op te nemen, want een snelle tijd lopen, nee, daar gaat het vandaag niet om.

De zusjes Laurien en Femme komen uit Rotterdam en Aalsmeer. Samen struinen zij heel Nederland af om aan urban trails mee te doen. ‘Heel afwisselend en verrassend’, is hun mening over de Kermisrun. ‘Ontbijten bij de poffertjeskraam en dan hop, het Lunapark in. Prima combinatie.’ Een andere deelnemer daarentegen vindt dit oer-Hollandse gerecht ‘Best lekker maar liever niet zo vroeg op de dag’. Ook bij de Kamelenrace houdt iedereen even halt. ‘Nummer tien wint, applaus!’, beëindigt de exploitant het spelletje, waarna de karavaan weer verder trekt.

De trappen van de rooftopbar bij Doloris blijken een echte kuitenbijter. Uitgeput komen de deelnemers boven. Gelukkig wacht hen aan het eind een stevige maaltijd.

Door: Theo van Etten

Klik op de eerste afbeelding om de serie in een slide-show te bekijken: