Bron: Ad van Hest

TILBURG / KRUIKENSTAD – ‘Zottemien-Omamien’ stond op het hoogste podium na afloop van de 34e Kruikenloop. Roy en Wendy Kroesen werden verkozen tot het meest origineel verklede duo/groep.

‘Hoofdpijn kregen we ervan’, aldus organisator Frank van Laere namens de jury. ‘Het was dit jaar nog moeilijker dan andere jaren om de winnaars te selecteren uit al die prachtig uitgedoste deelnemers.’

In dat bonte veld snelde Michel Vink van Eindhoven Atletiek in een tijd van 48:35 naar de overwinning op de 15 kilometer. Amy van den Broek (Langstraat) werd met een tijd van 1:00:18 de rapste dame. De druk bezette Kids-Run over 1111 meter werd in de categorie onder 9 jaar gewonnen door Eddie Rijken (jongens) en Elin de Koeijer (meisjes). In de wedstrijd tot 12 jaar ging Jesse van Gestel als eerste over de eindstreep, terwijl Mila Weerstra het snelste meisje was.

De organisatie van de Kruikenloop (Sarto-TRR onder leiding van Frank van Laere) kijken samen met alle vrijwilligers en deelnemers terug op een succesvolle Kruikenloop. Voor velen is deze ochtend de aftrap voor het volksfeest dat Carnaval heet. In Kruikenstad dit jaar onder het motto: ‘Zòt zèèn is zo gèk nòg nie!

Klik op de eerste foto om de serie in en slede-show te bekijken: