Niet alleen de Nederlandse handbalvrouwen doen het op dit moment erg goed, ook de Goirlese handbalvrouwen kunnen er wat van. De dames van de Goirlese Handbal Vereniging lieten dat al een aantal seizoenen op rij zien, maar grepen iedere keer nét naast die 1e plek. Maar dit seizoen klopt het gewoon. 

Op zaterdag 15 februari was het dan zover: de kampioenswedstrijd waar al zo lang naartoe werd geleefd. De dames 2 van RED-RAG/Tachos waren de tegenstander, nummer 2 in de poule. Een echte kampioenswedstrijd kun je het dus wel noemen. Met 8 punten los hadden de vrouwen van GHV er alle vertrouwen in. Een gelijkspel was genoeg om niet meer ingehaald te worden. Maar met een vol tribune in thuishal de Wissel en enorm veel spanning moet je het ook nog maar waarmaken. En dat ging het niet helemaal vanzelf. 

Eigenlijk liep het de hele wedstrijd gelijk op. Leuk voor het publiek, iets minder leuk voor de speelsters. Het lukte de GHV’ers maar niet om een grote voorsprong te pakken. Na 45 minuten speeltijd stond het wéér gelijk. En toen gebeurde het: de knop ging om. Het team van coach Jack van Dooren ging deze 2 punten zeker niet weggeven. En door te laten zien dat de dames echt wel een potje kunnen handballen, volgden er een aantal mooie doelpunten. Een goede verdediging, mooie aanvallen, snelle break-outs met een vlammend schot, maar vooral de positieve houding van het hele team en het publiek zorgden voor een eindstand van 23-18. En daarmee is het kampioenschap voor de Dames Senioren 1 van de GHV in februari al een feit. 

Op naar de eerste klasse! Met deze gedrevenheid en teamspirit hopen ze het eerste jaar in de middenmoot mee te draaien. Het uiteindelijke doel is binnen een paar jaar door te stromen naar de hoofdklasse.  Na de groei van de afgelopen jaren zou het mooi zijn om het spelersaantal nog verder uit te breiden. Zo groeit GHV en komt er naast een dames 1 en een dames 2 hopelijk ook een dames 3. Dus alle handbalsters, recreatief of prestatief, zijn welkom om samen van 2020-2021 een seizoen te maken om niet te vergeten.