De 24-jarige Leeuwelijn Verwijst brengt binnenkort haar boek ‘Zon in Tilburg’ uit: een open en emotionele terugblik van oud-Willem II-spits Fran Sol op de twee en een half jaar die hij in Tilburg doorbracht.

Het boek is geschreven na verschillende diepte-interviews met Fran zelf, met Willem II-supporters en de mensen die in die tijd dicht bij hem stonden. Ook Willem II-speler Pol Llonch vertelt in het boek zijn verhaal over zijn amigo Fran. Het voorwoord is geschreven door Frank Evenblij. Verhalen over Fran zijn eeuwige liefde voor de club, de hechte band met de supporters en de hoogte- en dieptepunten tijdens zijn Willem II-periode komen in het boek uitgebreid aan bod. Leeuwelijn vertelt: “Ik ben vorig jaar afgestudeerd aan de Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Mijn opa was rechtsback van Willem II en won de KNVB- beker in 1963, dus zo is mijn liefde voor Willem II en voetbal ontstaan.

Daarnaast ben ik half Spaans, wat mijn interesse in Fran Sol als Spaanse speler alleen maar versterkte. Toen ik een half jaar geleden met het idee kwam om een boek over hem te schrijven, was hij meteen enthousiast. Ik ben heel trots dat ik de lancering van het boek nu kan aankondigen.”

De eerste honderd pre-orders ontvangen een handgeschreven boodschap van Fran bij het boek. Om zeker te zijn van een exemplaar, is pre-orderen mogelijk door een mail te sturen naar zonintilburg@outlook.com.