Tilburg Trappers heeft zijn derde oefenduel in het nieuwe seizoen verloren. In een troosteloze entourage wist Herner EV op Stappegoor Trappers met 1-3 te kloppen. De periodestanden waren 1-1, 0-2, 0-0.

Waar in de eerste thuiswedstrijd (6-1 winst) tegen Krefelder EV 81 nog enkele honderden fans op de tribunes aanwezig konden zijn werd het duel tegen Herne op vrijdagavond 9 oktober volgens de jongste richtlijnen van de overheid afgewerkt zonder publiek. Deze maatregel geldt tot dinsdag 20 oktober, maar met het oog op het toenemend aantal coronabesmettingen lijkt het niet uitgesloten, dat langere tijd zonder publiek gespeeld zal moeten worden.

Het ijshockeyseizoen 2020-2021 is hoe dan ook sputterend van start gegaan. De Nederlandse clubs in de Beneliga hebben onlangs uit financiële overwegingen besloten om niet deel te nemen aan deze competitie van de lage landen. In de Duitse Oberliga werd de startdatum van 16 oktober al verschoven naar 6 november. En of deze datum vanwege het snel toenemend aantal coronabesmettingen haalbaar is zal nog moeten blijken.

Ondanks alle onzekerheid is Tilburg Trappers zich aan het voorbereiden op het zesde seizoen in de Oberliga. Afgezien van aanvaller Mitch Bruijsten is de selectie van Bo Subr en Josh Mizerek dezelfde als die van vorig seizoen, toen Trappers -voor wat het waard is- kampioen van de Oberliga Nord wist te worden. Mitch Bruijsten en de club konden het niet eens worden over de arbeidsvoorwaarden in coronatijd, waarop de bestaande overeenkomst tussen beide partijen in overleg werd ontbonden. De selectie van Trappers telt één nieuwkomer. De jeugdige Ties van Soest is begonnen met zijn studie aan de Universiteit van Tilburg en combineert deze opleiding met het spelen van ijshockey op Stappegoor.

De wedstrijd tegen Tilburg Trappers was voor Herne pas het eerste oefenduel. De nummer twee van de Oberliga Nord van afgelopen seizoen speelde niettemin een aardige partij. Herne combineerde vlot en toonde zich in de aanval scherper dan Trappers. Bovendien was de Duitse goalie Björn Linda zoals wel vaker in Tilburg een nauwelijks te nemen hindernis.

In het tweede deel van de eerste periode kwamen de Duitsers op voorsprong. Vlak voor de eerste pauze wist Ties van Soest namens Trappers een mooie aanval te bekronen met de gelijkmaker. In de tweede periode kwam Herne opnieuw op voorsprong. Enkele minuten voor de tweede pauze scoorden de Duitsers een derde treffer.

In de derde periode probeerde Trappers tevergeefs het tij te keren. Omdat ook de Duitsers niet meer wisten te scoren bleef de 1-3 op het scorebord staan.

De Tilburgers kunnen als excuus aanvoeren dat ze het tegen Herner EV moesten doen zonder de vaste waarden Ryan Collier, Boet van Gestel en Danny Stempher.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: