In een koud en verlaten Koning Willem II stadion is Willem II er niet in geslaagd om de punten in Tilburg te houden. De Tricolores kwamen in de eerste helft op voorsprong, maar na de gelijkmaker werd de steun van de Tilburgse supporters node gemist. In de tweede helft liep Feyenoord uit naar 1-4.   

De meest opvallende verschijning aan Tilburgse kant was Vincent Schippers. De van Sparta afkomstige jongeling van Willem II onder 21 maakte op de rechtsbackpositie zijn debuut. Voorin nam John Yeboah de plaats in van de geblesseerde Ché Nunnely. De eerste tien minuten was het vooral aftasten. Jordens Peters kreeg geel, maar kansen bleven uit. Uit de eerste corner van Willem II was het meteen raak. In de 13e minuut tikte Vangelis Pavlidis van dichtbij binnen: 1-0.

Onder druk
Feyenoord probeerde daarna wat terug te doen. Een vrije trap van Steven Berghuis werd nog door Robbin Ruiter uit zijn doel geranseld. Even later was hij echter kansloos bij een inzet van Ridgeciano Haps, die een aanval vanaf links afrondde: 1-1. Na die gelijkmaker kwam Willem II onder druk te staan. Derrick Köhn dwong Feyenoord-doelman Bijlow nog tot een redding, maar de Tilburgers mochten Ruiter dankbaar zijn toen hij Bryan Linssen de weg blokkeerde toen die alleen op hem af kwam. Met een gelijke stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Averij
In de tweede helft liep Willem II alsnog averij op. Amper drie minuten na rust bracht Linssen de Rotterdammers uit een afgeslagen schot aan de leiding: 1-2. Willem II zette aan, maar was ongelukkig in de korte combinaties. Met Mats Köhlert voor Driess Saddiki probeerde Willem II meer vat op de wedstrijd te krijgen. Een schot van Pavlidis kwam in de handen terecht van Bijlow, maar uit de daaropvolgende aanval maakte Berghuis 1-3. Twee minuten later voorkwam Ruiter een vierde Rotterdamse treffer op een inzet van Linssen, die kort daarna ook nog van dichtbij overschoot.

Debuut
In de 62e minuut bracht Adrie Koster nóg een debutant het veld in. De deze week van N.E.C. overgekomen Ole Romeny verving Yeboah. Mike Trésor verhuisde daardoor naar zijn oude positie achter de spitsen. Vanuit een vrije trap kuste de Belg de bovenkant van de lat. Nadat Victor van den Bogert Schippers had afgelost, bleef Willem II op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Een slippertje van Ruiter werd echter fraai afgerond door opnieuw Berghuis: 1-4. Ruiter voorkwam daarna nog dat de ingevallen Bozeník kon scoren. In de resterende speeltijd kon Willem II geen vuist meer maken. Feyenoorder Spajic kreeg geel voor een overtreding op Pavlidis en het was invaller Romeny in de laatste minuuut niet meer gegund om zijn debuut kleur te geven met een treffer.