Vorig weekend vond het Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan zwemmen in Tilburg plaats. Het kampioenschap werd gehouden in Sportcomplex Drieburcht en werd georganiseerd in samenwerking met de KNZB en de Tilburgse zwemvereniging TRB-RES. Aanleiding is het 5-jarig bestaan van het zwembad. Tijdens deze editie van het ONK korte baan zijn er veel nationale records en wereldrecords verbroken. We blikken terug op een zeer geslaagd toernooi.

Veel records gezwommen
Tijdens de kampioenschappen zijn er veel mooie records gezwommen. Zo werd op de eerste dag van het ONK de 50 meter schoolslag bij de heren gewonnen door Ties Elzerman in 26.64, een nieuw kampioenschapsrecord. De ochtendsessie van zaterdag tijdens het ONK korte baan in Tilburg werd afgesloten met de heren 800 vrij. Merlin Belmon verbrak tijdens deze serie het 26 jaar oude record wat op naam van Pieter van den Hoogenband stond. Op de laatste dag van het ONK zwom Jari Groenhart de 200 rugslag en verbrak met schitterende tijden het achttien jaar oude Nederlands record van Sander Ganzevles. Het ONK werd spectaculair afgesloten met een Nederlands record op de 4×100 vrije slag heren.

Ook bij de parazwemmers werden er veel records verbroken. Zo verbrak Lisa Kruger het Europees record op de 200 wisselslag en 100 vrije slag en verbeterde daarnaast het wereldrecord op de 100 rug. Bekijk de website van de KNZB voor alle records van het ONK. 

Side-events
Bezoekers, minioren en junioren konden tijdens het evenement deelnemen aan diverse side-events. Zo konden bezoekers op vrijdag en zondag hun unieke ONK moment laten vastleggen en een te gekke selfie scoren. In de horeca van Sportcomplex Drieburcht; het Sportcafé, stond een selfiebox van Foto Tuerlings uit Tilburg. Daarnaast konden kinderen in aanloop naar het ONK meedoen aan een kleurwedstrijd. De winnaars hebben inmiddels via de mail bericht ontvangen. Ook konden kinderen deelnemen aan een zwemclinic van Sebastiaan Verschuren. Op zondagmiddag verzorgde de oud-topzwemmer een borstcrawlclinic. Na de clinic kregen de deelnemende sporters de kans om tijdens de meet & greet vragen te stellen aan de Europees Kampioen van 2016. Kinderen van de Tilburgse zwemschool en van diverse zwemverenigingen mochten deelnemen en waren super enthousiast.

Drieburcht bestaat 5 jaar
Dit jaar bestaat de ‘nieuwe’ Drieburcht alweer 5 jaar. En dit mooie moment wil het zwembad niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom staan er in 2019 allerlei leuke, feestelijke acties op het programma.  Lees hier meer over alle acties.