Apeldoorn, 1 februari / Dongen, 3 februari – Toine van Beckhoven is een multi-talent. Als ‘master’ in de categorie 45+ werd hij afgelopen jaar wereldkampioen op de 400 meter horden. Afgelopen vrijdag werd Toine Nederlands kampioen op de 400 meter indoor en op zondag snelde hij naar het podium bij de Atledo cross in Dongen.

Over het afgelopen succesvolle weekend zegt hij: ‘Het lijkt wel of de twintigkamper in mij is opgestaan. Een onverwachte meevaller in Dongen, wat leuk om op zowel op de sprint als de cross zo lekker te lopen.’

Wereldkampioen
Afgelopen najaar veroverde de Tilburger de wereldtitel op de 400 meter horden bij de masters 45+. Eerder had hij al een zeventien jaar oud Nederlands record uit de boeken gelopen en afgelopen zomer veroverde Van Beckhoven drie Nederlandse titels. Met een tijd van 56.93 op de 400 meter voerde hij in 2018 de wereldranglijst aan. Tijdens een zwaar toernooi in Malaga, waarbij onder hoge temperaturen drie wedstrijden moesten worden gelopen (serie, halve finale en finale), viel alles op zijn plek en werd Toine wereldkampioen.

© Archieffoto.