Willem II heeft in Den Haag de overwinning uit handen gegeven. De Tricolores legden in de eerste helft de tegenstander hun wil op maar verzuimden ruim afstand te nemen. Dat deed het evenmin na de pauze waardoor het ADO Den Haag liet ontsnappen aan een fikse nederlaag. Na het eindsignaal van scheidsrechter Allard Lindhout stond er tot ieders verbazing 3-3 op het scorebord. De teleurstelling na afloop in de kleedkamer was daarom groot.

Zoals dit weekend in de gehele Eredivisie werd ook in Den Haag de eerste minuut niet gevoetbald, om duidelijk te maken dat racisme niet thuishoort in de samenleving. Toen de bal eenmaal wel rolde trok Willem II al snel het initiatief naar zich toe en legde het met goed voetbal ADO Den Haag zijn wil op.

Willem II deelt de lakens uit
De thuisploeg zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen en kreeg ook nu na twaalf minuten een te verwerken. Ché Nunnely nam keeper Luuk Koopmans onder vuur, die de bal weliswaar stopte maar hem recht in de voeten van de mee naar voren gekomen Freek Heerkens schoof. De Willem II-verdediger rondde bekwaam af en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Terwijl de frustraties bij het thuispubliek toenamen omdat hun favorieten zonder zelfvertrouwen over het veld bewogen, stapelde Willem II kans op kans.

Geen ruime voorsprong
In een tijdsbestek van amper vijf minuten hadden Mats Köhlert, Ché Nunnely en Vangelis Pavlidis de Tricolores op een ruime voorsprong moeten zetten. Ondanks die missers verdubbelde Willem II nog voor de rust de voorsprong. Köhlert, nog enigszins hinkend na een op hem gemaakte overtreding, bediende Pavlidis die op fraaie wijze doel trof: 0-2. De ruststand was daarmee dik verdiend in Tilburgse voordeel maar was gezien het aantal doelkansen aan de magere kant.

Marge snel hersteld
Die missers in de eerste helft kwamen Willem II duur te staan. De thuisploeg stroopte direct na rust de mouwen op een scoorde ook snel. Via een actie aan de achterlijn in de 49e minuut belandde de bal bij Tomas Necid die Timon Wellenreuther met een volley het nakijken gaf. Plots lag de wedstrijd weer open en joeg ADO Den Haag nu gesteund door het thuispubliek op de gelijkmaker. Pavlidis en de voor Köhlert in het veld gekomen Marios Vrousai staken daar echter een stokje voor. Laatstgenoemde bediende zijn landgenoot die knap Koopmans in de lange hoek passeerde: 1-3. De marge van twee doelpunten was daarmee hersteld. Toch zouden Mike Trésor Ndayishimiye en Vangelis Pavlidis hun club een enorme dienst hebben bewezen als ze de daaropvolgende kansen eveneens hadden verzilverd.

Overwinning uit handen
Timon Wellenreuther moest er enkele keren aan te pas komen om zijn ploeg te behoeden voor de aansluitingstreffer, maar moest in de slotfase toch capituleren. Zeven minuten voor het verstrijken van de officiële tijd tekende Necid met een kopbal vanuit een corner voor zijn tweede treffer van de avond: 2-3. Vijf minuten later haalde John Goossens vanaf 30 meter verwoestend uit en liet hij met een zondagsschot Wellenreuther kansloos: 3-3. Alles en iedereen bij Willem II keek vol ongeloof om zich heen. Een wedstrijd die Willem II met ruime cijfers had moeten winnen eindigde tot ieders verbazing in een 3-3 gelijkspel.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: