Afgelopen zaterdag stond een leuke pot tegen Budel op het programma. Aangezien Dirk dit weekend familie plannen had en Dennis met de KMA op oefening was, was Joep zo vrij geweest om het team coachen deze wedstrijd. Daarnaast moet Dames 1 het de komende tijd doen zonder onze Veer. Vorige week was ze met de wedstrijd van Dames 2 door haar knie gegaan en deze week kwam het slechte nieuws dat ze haar voorste kruisband gescheurd heeft. Dit betekent een lange revalidatie periode waarin herstellen nu op nr. 1 staat.

Het spel van de meiden van Budel is ondertussen al wel bekent in Tilburg en ze weten dat de Tilburgse Dames hier wel wat moeite mee kunnen hebben. Extra scherpe koppies betraden dan ook om 17:35 (35 minuten vertraging, vaste prik in de Zuiderpoort) het veld met de volgende starting six: Femke en Kim op passer loper, Finke en Lotte op midden, Loni op dia, Maartje op spelverdeling en Floor op libero. 

De eerste set begon direct met een achterstand. Door de goede service druk aan de kant van Ledub en de eigen ingehouden servicedruk, kwam Tilburg niet aan  het eigen spel toe. Met telkens 3 tot 5 punten achterstand was het dan ook lastig om dit verschil weg te poetsen. Een service serie van Loni zorgde voor een goede inhaalrace maar helaas hielden de meiden dit niet vast tot het einde van de set: 25-20 voor Budel.

De rest van de wedstrijd was eigenlijk op dezelfde manier samen te vatten. Met een goede service druk van Budel stonden de Tilburgse dames met onzekerheid te spelen. Het systeem waar afgelopen weken zo goed op getraind is,  en wat vorige week tegen Velden zo goed liep, was nu chaotisch. Het vertrouwen ontbrak en ballen werden voor elkaar weggepakt waardoor Tilburg meer aan het oplossen waren dan echt eigen druk opbouwden. Met vlagen lieten de dames mooie dingen zien maar over het algemeen ontbrak er lef. Dit resulteerde in set 2 met 25-19. Set 3 was niet veel anders, het enige verschil was dat Budel veel meer eigen fouten maakten waardoor Tilburg meer ademruimte kregen. Daarnaast zette Femke nog een sterke service serie neer wat ons uiteindelijk een ruime winst gaf; 16-25. 2-1 achter in sets en met de uitspraak ‘we gaan met een 5-setter naar huis’ begonnen we aan set 4. Echter was die uitgesproken vechtlust niet zichtbaar en voelbaar in het spel en ook deze set liepen Tilburg achter de feiten aan; 25-16. Al met al wordt met een kritische blik terug gekeken op deze wedstrijd waarin Tilburg met duidelijke aandachtspunten aan de slag kan gaan in een nieuwe week met hard trainen. Volgende tegenstander van Dames 1 is  Zaanstad DS1, 19:00 uur in het vertrouwde T-kwadraat.