Tilburg Trappers speelde vrijdagavond 15 november in eigen huis de topper tegen Herner EV. De Tilburgers wonnen het duel met 6-3 (2-0, 1-1, 3-2).

Herne is het enige team in de Oberliga Nord dat Trappers tot op heden in de reguliere tijd wist te kloppen. In Herne werd het op 11 oktober 4-3 voor de thuisclub. De geel-blauwen namen dus revanche in een aardige wedstrijd, waarin beide teams het nodige respect toonden voor elkaar. Het werd daarom geen duel op het scherpst van de snede, maar voor de liefhebbers viel genoeg te genieten omdat beide teams de aanval niet schuwden.

Herner EV ging voortvarend van start in een poging om Tilburgs ijshockeytrots vroeg op achterstand te zetten. De Tilburgers hielden zich die eerste minuten echter staande en kwamen na de eerste schermutselingen via Mitch Bruijsten op voorsprong. Goalie Ian Meierdres hield Trappers daarna overeind door twee uitbraken één op één vakkundig te pareren. Kort voor de eerste pauze liep het team van coach Bo Subr verder weg door een treffer van Reno de Hondt.

In de twee periode ging het spel weer op en neer, waarbij Trappers wel de beste kansen wist te creëren. Een doelpunt van verdediger Kilian van Gorp bracht een geruststellende 3-0 op het scorebord, maar 33 seconden later wist Piskor wel raad met een foutje in de Tilburgse defensie (3-1). Door een dubbele straf van Mitch Bruijsten moest Trappers vervolgens flink aan de bak om de voorsprong vast te houden. Met succes.

Vroeg in de derde periode viel de gevreesde 3-2 alsnog door een hard afstandschot en leek Trappers een turbulent kwartiertje zuivere speeltijd tegemoet te gaan. Een snel doelpunt van Mitch Bruijsten zorgde echter voor rust, waarna ook Reno de Hondt zijn tweede doelpunt wist te scoren (5-2). Herne wist tien minuten voor tijd voor de derde keer het net te vinden, maar verder kwamen de Duitsers niet. Vlak voor tijd scoorde  Diego Hofland de 6-3 in het lege net.

Verdediger Kilian van Gorp werd gekozen tot man of the match. Tilburg Trappers staat dankzij deze overwinning drie punten los van Herner EV. Hamburg Crocodiles en Fuchse Duisburg volgen al op 9 punten van de koploper uit Tilburg.