TILBURG – Op zaterdag 22 juni organiseerde Korfbalvereniging Tilburg het Eindtoernooi eerste klasse voor de B-Jeugd, voorheen beter bekend als het NK. 

De club uit Tilburg wilde graag dit toernooi organiseren en diende daarvoor een aanvraag in bij de KNKV. Een aantal jaar geleden organiseerde KV Tilburg dit toernooi voor de A-Jeugd en de bond was destijds enthousiast. Dat zorgde er mede voor dat de club het dit jaar opnieuw mocht organiseren, maar dan voor de B-Jeugd. 

De beste acht teams uit de eerste klasse streden om de Nederlandse titel. Het toernooi werd officieel geopend door de wethouder van Sport, Rolph Dols, alvorens de strijd kon beginnen. In twee poules werden de wedstrijden gespeeld, waarna er kruisfinales op de rol stonden. De uiteindelijk finale ging tussen Valto en HKV/Ons Eibernest. Eerstgenoemde ploeg mocht zich na het laatste fluitsignaal Nederlands Kampioen noemen.

Namens KV Tilburg was er geen team actief, maar de club werd wel vertegenwoordigd op het toernooi door scheidsrechter Yorick van Krieken. Twee weken voorafgaand aan het toernooi werd Van Krieken uitgenodigd om te fluiten. „Eerder dit jaar mocht ik voor het eerst fluiten op een NK. Dat was destijds voor de D-Jeugd dus ik had niet verwacht dat ik nu al voor de B-Jeugd mocht fluiten. Maar het is natuurlijk supergaaf dat ik hiervoor werd gevraagd.” 

Uiteindelijk floot Van Krieken twee poulewedstrijden en de wedstrijd om de 5e en 6e plek. Terugkijkend is hij tevreden over het toernooi. „Elke scheidsrechter hoopt om de finale te kunnen fluiten, maar als je kijkt naar het onderlinge verschil tussen scheidsrechters dat heel klein was dan doet dat mij heel goed. Daarnaast was alles perfect geregeld door de organisatie. Een supermooi toernooi.”

Door: Niels Verzijlberg / @NVerzijlberg