Korbalvereniging Tilburg organiseert op 22 juni het Eindtoernooi eerste klasse voor de B Jeugd. Het toernooi, wat voorheen het Nederlands Kampioenschap heette wordt gespeeld op het terrein van KV Tilburg aan de Bladelstraat in de Reeshof.   

De acht beste teams van Nederland uit de eerste klasse strijden die dag om de Nederlandse titel. De deelnemende ploegen zijn vanaf begin juni bekend en komen uit alle windstreken van Nederland om bij KV Tilburg hun krachten te meten. 

Om 10.15 uur wordt het toernooi officieel geopend. De wedstrijden worden in 2 poules gespeeld en  starten om 11.00 uur. Nadat de wedstrijden binnen de poules gespeeld zijn spelen, volgen de kruisfinales en zal  uiteindelijk om 15.40 uur het fluitsignaal gegeven worden voor de wedstrijd tussen de 2 finalisten.

Uiteraard wordt verwacht dat de teams vergezeld zullen zijn van vele supporters. 

De organisatie is met vele vrijwilligers van KV Tilburg aan de slag om er een mooie dag van te maken. Van parkeerplaatsen tot wedstrijdsecretariaat, van scheidsrechters contactpersoon tot ploegenbegeleiders, van wedstrijdboekjes tot fotoreportages, niets wordt aan het toeval overgelaten. Slechts de weergoden heeft KV Tilburg niet in de hand, maar voorlopig wordt gewoon van goed korfbalweer uitgegaan. 

KV Tilburg hoopt ook dit jaar vele korfballiefhebbers te mogen begroeten en een spannend en sportief toernooi mogelijk te maken. Iedereen is van harte welkom!

 

Bron en © foto: KV Tilburg.