Willem II is er niet in geslaagd om in een sfeervol Koning Willem II stadion te winnen van Fortuna Sittard. De gasten verdubbelden door het gelijke spel hun puntentotaal in uitwedstrijden: 0-0. Het elftal van trainer Adrie Koster staat met 33 punten op een keurige vierde plaats op de ranglijst. Een prestatie waar iedereen voor aanvang van het seizoen voor had getekend. 

De Tricolores speelden met dezelfde basis als woensdag voor de beker tegen Sparta Rotterdam. Ook Fortuna kwam midweeks thuis in actie tegen PEC Zwolle. Beide ploegen bereikten de volgende bekerronde door een 3-0 overwinning. Aanvoerder Wessel Dammers maakte in die wedstrijd zijn rentree in de basis na langdurig blessureleed en stond ook in Tilburg weer aan de aftrap. Martin Angha was de vervanger van de geschorste Felix Passlack.

Stroeve eerste helft
Het was zeker niet de beste eerste helft van de Tricolores. De Limburgers speelden zeer compact en Willem II wist hier geen raad mee. Het duurde een halfuur voordat Vangelis Pavlidis, goed diep gestuurd door Sebastian Holmén, een niet te missen kans kreeg. De Griek kreeg de bal echter niet over de uit zijn doel gesnelde doelman Alexei Koselev. Fortuna Sittard had hiervoor al een moment gehad waarbij Mark Diemers Willem II doelman Timon Wellenreuther bijna verraste, maar de Duitse doelman pakte de bal net voor de lijn.

Aanvallende intenties
Na de rust bleef Bart Nieuwkoop in de kleedkamer achter. Zijn vervanger Miquel Nelom ging linksback spelen en Freek Heerkens verhuisde naar de rechtsbackpositie. Met de vocale steun van het thuispubliek speelde Willem II het eerste kwartier na rust zijn beste minuten van de wedstrijd. Mike Tresor Ndayishimiye kreeg een goede kans op de openingstreffer, maar stuitte net als Pavlidis in de eerste helft op Fortuna keeper Koselev. Daarna ontwikkelde zich een typische 0-0 wedstrijd, waarbij beide ploegen nog wat kleine kansjes op de overwinning kregen.

Mooi 2019
Ondanks dit resultaat kunnen de Tricolores terugkijken op een uitstekend kalenderjaar, waarin het in de Rotterdamse Kuip de bekerfinale speelde tegen landskampioen Ajax en nipt tekort kwam kwamen om de play-offs te halen voor Europees voetbal. Dit seizoen behaalde het met aantrekkelijk voetbal al een record aantal van 33 punten. Maar nog belangrijker: sponsors en supporters weten weer in groten getalle de weg naar het Koning Willem II stadion te vinden dat bijna iedere wedstrijd uitverkocht is!