Door: Theo van Etten

Tilburger Christ Donders gaat tijdens de Warandeloop op zaterdag 27 november op jacht naar zijn derde medaille op een nationaal kampioenschap. Na zijn overwinning bij de 10.000 meter op de baan en een derde plek bij de 10 kilometer op de weg, hoopt hij opnieuw op een podiumplaats in de categorie ‘masters’.

Tijdens het NK Cross (dat aan de Warandeloop gekoppeld is) zal de ranke Tilburger opnieuw te maken krijgen met bekende concurrenten als Marcel Laros en Peter van der Velden. Als echte ‘racer’ dicht Christ zich kansen toe op dit parcours dat hem bovendien goed ligt: “Veel los zand is niet zo aan mij besteed en crossen is eigenlijk niet mijn sterkste punt. Maar de Warandeloop is een bijzondere wedstrijd. Het wordt sowieso retenspannend met een close finish, zeker weten.”

Ook op de hardloopkalender van 2022 heeft Christ al enkele datums rood omcirkeld. Zoals het NK in februari en een maand later het Europees kampioenschap in Portugal. De wereldkampioenschappen vinden in juni plaats in Finland. “Daar zou ik heel graag nog een keer voor willen gaan.”