Op het permanente circuit van MCC Biest-Houtakker werd afgelopen zaterdag het Brabants kampioenschap (WBMC) en zondag het Nederlands kampioenschap (MON) gehouden. Diverse regionale rijders presteerden hier optimaal.

Meisje tussen de grote jongens

Bij het Brabants Kampioenschap won de Tilburgse Femke van Riel de wedstrijd tussen de jongens in de klasse ’65cc grote wielen’. Giel van de Loo uit Middelbeers en Gijs Peeters uit Hilvarenbeek, beide lid van MCC Biest-Houtakker, wonnen respectievelijk in de klasse MX2 en MX1. Deze wedstrijden waren een initiatief van de West Brabantse Motocross Club (WBMC).

Terug van blessure

Bij het Nederlands kampioenschap, dat onder auspiciën van Motorsport Organisatie Nederland (MON) werd gehouden, bleek Gwenda Haans uit Tilburg weer helemaal terug van haar knieblessure: zij wist de openingscross te in de damesklasse te winnen. Goirlenaar Tim Coppens werd knap 2e bij de MX2 Senioren en Jacky Tausch uit Elshout (ook lid van MCC Biest-Houtakker) maakte een sterke comeback met een 3e plaats in de klasse MX2 Internationale.

Het evenement aan de Reyweg in Biest-Houtakker werd goed bezocht. “Het weer was prima en de sfeer was super, zowel onder de rijders als het publiek”, aldus Gijs Peeters van MCC Biest-Houtakker. Kijk voor meer informatie op: www.mccbiesthoutakker.nl.

Door: Theo van Etten