Komend weekend, 24 tot en met 26 februari vindt in Goirle het Pellikaan Wheels Tournament plaats. Tijdens dit internationale rolstoeltennistoernooi strijden zowel beginners als gevorderden uit verschillende landen om de ereprijzen in de categorieën single en dubbel.

Het Pellikaan Wheels Tournament is een officieel KNLTB-toernooi, waarmee punten te verdienen zijn voor de Nederlandse ranking. Iedereen die aangewezen is op een rolstoel en lid is van een vereniging kan meedoen. Met een waardering van drie sterren behoort het Pellikaan Wheels Tournament al jaren tot de top van de Nederlandse rolstoeltennistoernooien, reden waarom een aantal toptennissers graag naar Goirle afreist.

“We zijn er wederom in geslaagd om een toernooi te organiseren in een mooie ambiance”, legt secretaris Jack Koijen uit. “Voor elk niveau is er een deelnamemogelijkheid en met internationale topspelers als Ruben Spaargaren, Berry Korst en Els Verhoeven, kunnen we een mooie line-up presenteren.”

Loting
Op maandag 20 februari vond de loting plaats voor het toernooi. HIER kunt u precies zien wie er wanneer tegen wie speelt.

GOIRLE - Loting Pellikaan Wheels indoor tournament  20-02-2017. (L-R) Corne Maas, Niek, Arno Sparidaens en Jack Koijen.

GOIRLE – Loting Pellikaan Wheels indoor tournament 20-02-2017. (L-R) Corne Maas, Niek, Arno Sparidaens en Jack Koijen.

Sporten met een handicap
Pellikaan Wheels is een onderdeel van Pellikaan Tennis en is ‘thuis’ bij Club Pellikaan in Goirle. Hier worden het hele jaar rolstoeltennistrainingen voor jong oud gegeven. Jack is bijzonder enthousiast over de positieve werking die uitgaat van rolstoelsporten: “Als je gehandicapt bent of wordt, is de uitdaging om weer actief te worden, uit je isolement te komen. In zo’n situatie heb je namelijk maar weinig te willen. Door te sporten maak je weer deel uit van de maatschappij.”

Proberen?
Lijkt het je leuk om rolstoeltennis te proberen? Neem dan tijdens een gratis proeftraining plaats in een tennisrolstoel van Pellikaan Wheels. Neem hiervoor contact op via: pellikaanwheels@obas.net. Uiteraard ben je ook van harte welkom om gewoon een keer te komen kijken. Check de tijden op de website: www.pellikaanwheels.nl.

Door: Theo van Etten