De Tricolores hebben Vitesse zaterdagavond goed partij gegeven, maar zagen de drie punten terecht richting Arnhem gaan. Vitesse was het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende ploeg en drukte dat na de rust uit in een 0-2 eindstand. Doelpunten kwamen op naam van Jay-Roy Grot en Tim Matavz.

De Tilburgers misten Vangelis Pavlidis vanwege een knieblessure. Zijn Griekse landgenoot Marios Vrousai verving hem in de spits. Hierdoor kwam er een plaatsje vrij voor Damil Dankerlui op het middenveld. Vitesse miste middenvelder Riechedly Bazoer door een schorsing. Jay-Roy Grot was zijn vervanger. Ook Thulani Serero – voor wie buitenlandse belangstelling is – stond nog gewoon aan de aftrap.

Schaakspel
De eerste helft leek veel op een schaakspel, waarbij beide ploegen elkaar niet mat wisten te zetten. Na tien minuten zag Timon Wellenreuther tot zijn opluchting, dat de bal na een klutssituatie op de paal ging. Daarna was het wachten tot de slotfase van de eerste helft, voordat Vitesse weer enkele keren gevaarlijk werd met pogingen van Grot en Vyacheslav Karavaev. Maar beide ploegen gingen rusten met 0-0 op het scorebord.

Doelpunten
Na de pauze wist Vitesse het net wel te vinden. Beide keren na onnodig balverlies van Willem II. Bryan Linssen gaf twee keer de assist. De eerste keer op Grot die in de korte hoek binnenschoot. De tweede keer op Tim Matavz, die makkelijk wist binnen te tikken bij de tweede paal.

Debutanten
Adrie Koster probeerde de bakens nog te verzetten met het inbrengen van een tweetal debutanten in de persoon van jeugdspeler Rick Zuijderwijk en Paul Gladon. Ook Karim Coulibaly kreeg nog wat speelminuten. Maar er kwamen geen mogelijkheden meer op de aansluitingstreffer.

Competitiestart
Al met al kan Willem II met winst in Zwolle en een nipte maar verdiende nederlaag terugkijken op een redelijke competitiestart. De komende weken staan een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard en twee thuiswedstrijden tegen FC Emmen en Feyenoord op het menu. Een programma met perspectief om zich voor het eerste interlandweekend op een mooie positie op de ranglijst te nestelen.