Tilburg, 17 november – Het moest er een keer van komen: Jolande Grijsbach en Henk van Doremalen ontvingen gisteren de Zilveren Erepenning van de gemeente Tilburg. Een blijk van waardering voor hun jarenlange inzet voor de Tilburg Ten Miles.

Gisteren namen zij officieel afscheid van hun geliefde evenement, de editie 2022 was de laatste waar ze vanuit de organisatie actief bij betrokken waren. Tijdens hun afscheidsreceptie bij de Rooi Pannen werden ze in het zonnetje gezet. Naast de Zilveren erepenning ontvingen Henk en Jolande een speciaal vervaardigd beeldje uit handen van Mario Kadiks, adviseur bij Galadzo.

Henk van Doremalen (70) was 20 jaar directeur van de Stichting Tilburg Ten Miles, nadat hij in de vijftien jaar daarvoor ook al zijn diensten aan het hardloopevenement had verleend. Zijn partner Jolande Grijsbach (63) was 28 jaar bestuurslid van de Stichting TTM. In die periode groeide een kleine hardloopwedstrijd uit tot een waar festijn voor jong en oud, voor topper en recreant. Historisch is het nog altijd bestaande wereldrecord van 44.24 dat in 2014 door de vermaarde Haile Gebreselassie werd gevestigd.