Op beide koningsnummers ging een buitenlander er met de winst vandoor. Maar de tweede en volgende plaatsen waren toch echt voor de Nederlanders. Stan Niesten en Silke Jonkman haalden het zilver op bij de Crossgala’s over 10.000 respectievelijk 8.000 meter.

Het concept van de Warandeloop is onveranderd succesvol: een funrun als atrap, recreanten en masters op zaterdag en de internationale toppers op zondag. Het zorgt al jaren voor een grote belangstelling bij de Tilburgers. De enige wijziging betrof ‘Warande by Night’, dat dit keer verplaatst was naar de donderdag.

Bij de crossgala’s stonden wederom bekende namen aan de start: Stan Schipperen, Mahadi Abdi Ali, Tim Verbaandert en Khalid Choukoud waren enkele van de Nederlandse vertegenwoordigers. Zij namen het op tegen Elzan Bibic (de latere winnaar), Sebastian Frey en Andreas Vojta.
Bij de dames vertegenwoordigden Diane van Es, Veerle Bakker en de Tilburgse Sara van Grunsven de Nederlandse eer. Zij konden niet voorkomen dat de Zweedse Sarah Lahti er met het goud vandoor ging.

Kijk voor alle uitslagen en overige informatie op: www.warandeloop.nl